fbpx
Događaji Kultura Pozorište Video

Predstava Konjić Grbonjić

Učenici OŠ Dimitrije Tucović, članovi Sekcije ruskog jezika su 15.maja premijerno izveli predstavu “Konjić Gorbonjić” (Конёк-Горбунок). Predstava je rađena po motivima ruske bajke u stihu Konjić Grbonjić koju je napisao Petar Pavlovič Eršov (Пётр Па́влович Ершо́в) 1834.godine.

konjic-grbnjic15-3

Predstavu je pripremila Ana Nonin Janković, nastavnica ruskog jezika. U predstavi su igrali Leposava Janković, Dušuca Knežević, Nikola Mitrović, Marina Tijanić , Jovana Mišić , Nikola Stakić, Jelena Đorđević, Ivana Božović, Tanja Pantelić, Andrijana Kovačević, Kristina Joksimović, Isidora Jeremić i Jelena Marjanović. Muziku za predstavu je pripremio Marko Kutlešić, nastavnik muzičke kulture. Naslovnu numeru predstave pevaju Anđela Tošić i Milica Tanasijević uz pratnju Pavla Savičića na harmonici.

konjic-grbnjic15-1

Mladi glumci su imali težak zadatak da publici dočaraju sve najvažnije dogodovštine Ivana i njegovog konjića Grbonjića. Imajući u vidu ograničene tehničke resurse predstava je bila odlično pripremljena.

konjic-grbnjic15-2

Nikola Mitrović, koji je igrao seljaka Ivana je bio odličan, odmeren i u svakom slučaju je izneo ulogu. Treba pohvaliti transformacije Dušice Knežević koja je igrala cara u ovoj predstavi. Podjednako su bile dobre u svojim ulogama i Jovana Mišović koja je igrala Mesečevu kći i Marina Tijanić koja je igrala konjića Grbonjića.


 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo