fbpx
Događaji Kultura Pozorište Video

Predstava “Pukla bruka” iznenadila Čajetince

U petak, 14.marta u Domu kulture u Čajetini publika je mogla da pogleda predstavu “Pukla bruka” u kojoj igraju Tijana Dapčević i Milorad Miki Damjanović. Scenario je napisao Dušan Jankovića a u režiji Milice Kralj. Predstava je do sada izvedena 33 puta, u pozorištima u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

pukla-bruka1

Predstava “Pukla bruka” je bila potpuno iznenađenje za čajetinsku publiku. Ono što je na početku izgledalo kao obična porodična rasprava koja se otrgla kontroli na kraju je postala priča o prijateljstvu, ljubavi i homoseksualnosti.

Bračni par Aco i Bosa imaju problem. Kada Bosa otkrije da je njen muž homoseksualac njen svet se ruši. U tom slomu postojećeg sveta njoj je teško da pojmi šta se to dogodilo. Ona pati i pokušava da racionalizuje situaciji.

Jasno je da je njihov život na prekretnici, i oni se bore međusobno ali i sami sa sobom kako bi pronašli rešenje kako da nastave dalje sa životom. I kroz priču koja je bolna, mučna, i naravno na trenutke komična oni uspevaju da se pomire sa životom.

Posebno je zanimljiv detalj da je ovo priča o homoskesualizmu koji je izmešten iz velikih gradova i “Sex i grad” miljea. Glavni junak je Zlatiborac, a glavna junakinja je Bosanka i to predstavi daje neobičan ton. Kako predstava u suštini ima nekoliko segmenata treba pohvaliti glumačke transformacije u pojedinim trenutcima. Izmena akcenata i dijalekata je bila odlična.

pukla-bruka3

Publika je aplauzom nagradila glumce, ali je izašla pomešanih osećanja. Nekima se svidela, a par gledalaca je prestavu nije odgledalo do kraja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728