fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura

Predstavljanje knjige “Pošalji više tu poruku”

U četvrtak, 15. maja 2014. godine u 19 časova u sali biblioteke Ljubiša R. Đenić će biti predstavljena knjiga Nedeljka Popadića „Pošalji više tu poruku”. Ovo je njegova nova zbirka ljubavnih pesama među kojima se nalaze i “Fejsbuška pesma”, “Šta je mogao”, “Ogledalo” …

posalji-vise-tu-poruku

Nedeljko Popadić je svoje pesme objavljivao  u „Mladosti“ i „Zmaju“, a zatim je pokrenuo ediciju „Dečja literatura“ u izdavačkoj kući „Data status“. Pored rada u izdavaštvu nastavio je da piše pesme, a gotovo sve svoje pesme objavio je u Politikinom dodatku „Politika za decu“.

Nedeljko Popadić
Nedeljko Popadić

Njegova najznačajnija dela su: „Ko će klovna da nasmeje“ (Dečja literatura), „Tata nemoj da budeš lovac“ (Zapis), „S nama više nema šale“ (Zapis), „Dečak i planina“ (Nolit), „Srce služi da se druži“ (Dečje novine), „Tri jablana“ (BMG), „Pobeda“ (dvadeset i pet izdanja u ukupnom tiražu 200.000 primeraka), „Čemu srce služi“ (Sigra star), „Za sva vremena“ (Grafo San), „Sav sam od stakla, sav sam od pene“ (u Bosni i Hercegovini šest izdanja štampanih u 60.000 primeraka), „Ja sam tvoj drug“ (AŠ Delo, Zemun), „Krila vitezova“, zajednička knjiga sa Ljubivojem Ršumovićem, Duškom Trifunovićem, Perom Zubcem i Mošom Odalovićem (Grafo San), „Pesme I“ (AŠ Delo, Zemun), „San, izabrane pesme Nedeljka Popadića“ (AŠ Delo, Zemun)…

Ukupan tiraž njegovih knjiga dostigao je cifru od milion primeraka. Smatra se našim najpopularnijim i najtiražnijim pesnikom u poslednjoj deceniji. Priredio je i antologije: „111 Ljubavnih pesama“ (Data status), „Izbor iz savremene književnosti za decu“ (AŠ Delo, Zemun) i „Svi u napad“ – prva antologija pesama i priča posvećenih sportu (AŠ Delo, Zemun).

Gotovo sve njegove pesme iz knjige „Ja sam tvoj drug“ ušle su u mnoge značajne antologije. Pokretač je i osnivač Beogradskog festivala pisaca za decu Vitezovo proleće. Osnivač je i glavni i odgovorni urednik književnog časopisa za decu Vitez koji je osnovao 2001. godine.

 

sa početkom u 19 časova, u Sali Biblioteke u Čajetini, održati predstavljanje knjige „Pošalji više tu poruku“, autora Nedeljka Popadića, najpopularnijeg pesnika za decu i mlade u našoj zemlji.

O knjizi će govoriti autor.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031