fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Predstavljen izveštaj MZ Gostilje za 2014.godinu

U nedelju je u Gostilju na zboru građana predstavlje izveštaj o radu mesne zajednice Gostilje za 2014.godinu kao i planovi za tekuću godinu. Na skupu su govorili Ljubiša Todosijević, predsednik MZ Gostilje, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i Bojana Božanić, pomoćnik predsednika za investicije i razvoj.

gostilje-mz15-1

Prisutnim građanima se prvo obratio predsednik MZ Gostilje Ljubiša Todosijević, koji je govorio o realizovanim projektima u 2014.godini i planovima za 2015.godinu. Todosijević je istakao da je na teritoriji MZ Gostilje tokom prošle godine izvedeno zemljanih radova na 13.520 metara puteva, dok je 1.813 metara puteva asfaltirano. Mesna zajednica je nastavila radove na vodovodu Zmajevac od zaseoka Karimani do zaseoka Mitrovići u dužini od 2.200 metara, a uz pomoć opštine Čajetina niskonaponska mreža u centru sela je rekonstruisana.

gostilje-mz15-2

Rukovodstvo mesne zajednice planira da u narednom periodu uradi uličnu rasvetu prema vodopadu, i da asfaltira seoske puteve u dužini od 2,5 km. Planovima je predviđeno i uređivanje pešačke staze do kanjona reke, rekonstrukcija mosta i gradnja kupališta na reci. Što se ostalih planova tiče, ove godinje Stočna vaga će biti izmeštena iz centra sela Gostilje, a biće nastavljeno uređivanje samog centra sela. Meštani Gostilja će uz pomoć Opštine, mesne zajednice i darodavaca ove godine početi gradnju crkve za koju je već prikupljeno više od 70% potrebnog materijala.

gostilje-mz15-3

Građane su posebno interesovali planovi za asfaltiranja puteva, a bilo je pritužbi i na stanje elektro-mreže. Meštani Rakovice su zatražili od lokalnih vlasti da pomognu pri rešavanju problema sa elektro-mrežom koja je u lošem stanju. Bilo je postavljeno i pitanje lokalnog prevoza ka Čajetini i Užicu.

Bojana Božanić, je najavila da se završava tenderska dokumentacija za asfaltiranje puteva u koju će biti uključeno i asfaltiranje oko 1.500 metara puteva u MZ Gostilje, pored već predviđenih 1.000 metara za koje je tenderska procedura skoro završena.

Na zboru se govorilo i sanaciji osnovne škole kojoj bi trebalo zbog dotrajalosti da se zameni krov. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je za rešavanje ovog problema predložio da opština obezbedi materijal, a da meštani sami promene krovnu konstrukciju na školi.

gostilje-mz15-4

U svom izlaganju, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je govorio o zakonskim ograničenjima koja su nametnuta lokalnoj samoupravi u radu tako da građani trpe negativne posledice takvih ograničenja.

Konkretno se govorilo o problemu zimskog održavanja puteva, gde bi meštani sami sa svojom mehanizacijom a uz nabavku goriva od stane opštine mnogo bolje mogli da održavaju puteve nego što to rade firme koje ove poslove dobijaju na tenderima. Stamatović je govorio i o negativnoj kampanji koje pojedinci vode protiv rukovdstva opštine Čajetina.

Izlaganje Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina

Izjava Ljubiše Todosijevića, MZ Gostilje.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo