fbpx
Događaji T-Info Turizam

Predstavljen projekat omladinsko-kulturnog centra na Zlatiboru

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu u TO Zlatibor pored Dino parka predstavljen je i projekat Omladinsko – kulturnog centra na Zlatiboru.

omladinski-centar-zlatibor16-1

Direktor TO Zlatibor Arsen Đurić je ovim povodom rekao je da bi gradnja Omladinsko-kulturnog centra trebala da počne polovinom ove godine, i da bi ceo komples trebalo da bude završen za 18 meseci (kraj 2017.godine). Planirano je da se centar gradi u blizini zgrade Turističke organizacije i da ima površinu od 1.825 metara kvadratnih.

omladinski-centar-zlatibor16-2

Na ovaj način Zlatibor bi dobio pozorišno-bioskopsku salu sa 225 mesta, galerijski i bibliotekarski prostor, nekoliko manjih sala, kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina. Ispred Omladinskog centra biće uređen amfiteatar, u kom će moći da se održavaju manje kulturne manifestacije, što će doprineti organizaciji raznih manifestacija i dešavanja i u toku zimske sezone.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko sto miliona dinara, od čega je 20 miliona obećalo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srbije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo