fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura Video

Predstavljena knjiga Mirjane Ranković Luković u Beogradu

U ponedeljak, 26.oktobra u prostorijama Udruženja književnika Srbije je predstavljena zbirka pesama Mirjane Ranković Luković “Vetrovima unazad” pred više desetina ljubitelja poezije.

vetrovima-unazad1

O knjizi i radu Mirjane Ranković Luković su ovom prilikom govorili izdavač Nedeljko Popadić, Radomir Andrić (recenzent) i Miljurko Vukadinović.

vetrovima-unazad-beograd

Gospođa Ranković – Luković je u svom obraćanju istakla da je srećna što promocija zbirke pesama “Vetrovima unazad” održava u prostorijama Udruženja književnika Srbije istog dana kada se dodeljuju i nagrade “Mihajlo Ćupović” pesnicima za decu.

popadic

“Moje prve rukopise su pogledali Mihajlo Ćupović i Dobrica Erić, i eto tako nekako kao da su me blagoslovili i poslali na ovaj put da mogu da delim sa Vama ono što mislim, osećam, što radim,” rekla je pesnikinja u svom obraćanju.

Nedeljko Popadić nije krio svoje oduševljenje poezijom gospođe Ranković – Luković.

“Neki stihovi gospođe Ranković – Luković će biti citirani, a ja nisam mogao da verujem, jer je zaista malo pesnika koji ovako pišu. I mislim da je Mirjana Ranković – Luković jedna od najboljih srpskih pesnikinja, istakao je Popadić.

Predsednik Udruženja književnika Srbije, Radomir Andrić, koji je autor recenzije knjige “Vetrovima unazad” je rekao da “Mirjana Ranković – Luković na svom pesničkom jeziku plete nesvakidašnju remiscentnu šaru lirskim nitima”. Kolega pesnik Miljurko Vukadinović je rekao da se u poeziji gospođe Ranković – Luković može pronaći “intelektualna osećajnost”.

Sama autorka je recitovala stihove pesme “Zapisi u zvezde”. Biljana Zdravković je recitovala pesmu “Vetrovima unazad”, a Žarko Božanić je publici predstavio pesmu “Celoviti dar”.

Mirjana Ranković – Luković je do sada objavila zbirke pesama Vetrovima unazad, „Drugi deo mene“ „Lica ljubavi“, pripovetke: „Nakon svih ovih godina“, „Peščano vreme“, „Ulazeći u priču“, „Priče iz Pričevića“ i roman „Muškarci ne plaču“.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo