fbpx
Događaji Društvo Knjigoteka Kultura Obrazovanje Video

Predstavljena zbirka pesama “Baš je lepo biti živ”

U osnovnoj školi Dimitrije Tucović u Čajetini juče je predstavljena zbirka pesama “Baš je lepo biti živ”. Autorka ove zbirke je učenica sedmog razreda Branka Zarić i ovo je njena prva zbirka pesama.

branka-zaric14-9

Branka Zarić je počela da piše pesme u u trećem razredu osnovne škole. Njen talenat su uočile nastavnice srpskog jezika i književnosti Milojka Luković i Jagoda Jeremić. Uz njihovu podršku Branka je nastavila da piše i rezultati nisu izostali.

Pesma “Učiteljica” je uključena u zbirku poezije “100 mladih talenata zlatiborskog okruga” koja je objavnjena 2011.godine. Potom je pesma “Majka”objavljena u zbirci “Majko tebi pesma na dar” broj VI, a pesme “Proleće” i “Kako da mu kažem” su objavljene u školskom časopisu.

Na početku programa učenica OŠ Dimitirije Tucović Dragica Ječmenica je odrecitovala pesme “Život je lep” i “Biće Bolje”, a zatim i pesmu  “Kako da mu kažem”.

branka-zaric14-2

Nastavnica srpskog jezika i književnost Jagoda Jeremić koja je rekla da se sa radom svoje učenice prvo upoznala kroz pismene sastave koji su svakako neobičniji i zreliji u odnosu na njene vršnjake. Gospođica Jeremić se zahvalila svima koji su prisustvovali promociji zbirke pesama Branke Zarić “Baš je lepo biti živ”.

branka-zaric14-8

Prisutnima se potom obratio Bratislav Golić, predstavnik Kulturno-izdavačkog centra “Srpska kuća” iz Požarevca koji je ovom prilikom uručio poklon Milki Vasiljević, direktorki OŠ Dimitrije Tucović.

branka-zaric14-5

Publici se zatim obratila i mlada pesnikinja koja je govorila o svojim inspiracijama, a zatim je odrecitovala pesme “Baš je lepo biti živ”, “Svet i ja” i “Krv život znači”. Na kraju je govorila Milka Vasiljević, direktorka OŠ Dimitrije Tocović koja je istakla da je škola u Čajetini rasadnik talenata. Ona je istakla da je ovo prvi put u istoriji škole da se održava promocija zbirke pesama aktuelnog đaka. Gospođa Vasiljević je Bratislavu Goliću poklonila Monografiju OŠ Dimitrije Tucović. Recitatorima su muzičku podršku na gitarama pružile Jelena i Marija Đukić.

Porodica Zarić je za ovu priliku pripremila koktel i posluženje. Svi zainteresovani su po ceni od 200 dinara mogli da pribave ovu zbirku uz posvetu mlade autorke. Gospođici Zarić želimo puno uspeha u daljem stvaralačkom radu, i da ovo bude prva od mnogih zbirki koje će objaviti.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031