fbpx
Biznis Događaji Info Kapital T-Info Turizam Vesti

Predstavljeni potencijali opštine Čajetina u Moskvi

Delegacija opštine Čajetina je juče imala niz sastanaka sa privrednicima i zvaničnicima u Moskvi. U Privrednoj komori Ruske federacije je predstavljen turistički potencijal Zlatibora, moskovskim turističkim agencijama. Prezentaciji su prisustvovali Jurij Barzykin (Барзыкин Юрий Александрович) Predsednik Saveza turističke industrije i Odbora za turizam u Privrednoj komori Rusije i Valerij Rjazanski (Вале́рий Влади́мирович Ряза́нский), ruski senator, član Saveta Federacije i predsednik Odbora za socijalna pitanja Saveta Federacije.

rusija1

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor je prisutnim turističkim radnicima predstavio turističke proizvode Zlatibora i opštine Čajetina. Ovom prilikom predstavnici opštine Čajetina su uputili poziv Privredne komore Ruske Federacije, svim zainteresovanim turističkim agencijama da posete Zlatibor u toku narednog meseca.

rusija2

Valerij Rjazanski, predsednik Odbora za socijalna pitanja Saveta Federacije je ovom prilikom istakao da postoji zainterevosanost sportskih ekipa i omladinskih sportskih grupa za organizovanje priprema u Srbiji. Jurij Barzykin, predsednik Odbora za turizam u Privrednoj komori Rusije je kako prenosi cajetina.org.rs pozvao sve turističke agencije da iskoriste priliku i započnu turističku saradnju.

Treba reći da je predstavnici turistički agencija i grupa novinara iz Rusije pre desetak dana posetili Zlatibor i da postoji zainteresovanost za turističku ponudu Zlatibora. Ruski turoperater 7-tur.ru je već predstavio Zlatibor na portalu balkani-tur.ru što je prvi korak ka započinjanu dugoročne turističke saradnje.

Posle sastanka u Privrednoj komori Rusije predstavnici opštine Čajetina su imali sastanak i sa gospodinom Slavenkom Terzićem, ambasadorom Republike Srbije u Ruskoj Federaciji. Sastanku je prisustvovao i gospodin Mihail Ljermontov, unuk čuvenog književnika. Na sastanku u ambasadi se razgovaralo o potencijalima razvoja turizma u Srbiji, i sa akcentom na Zlatibor i regiju Zapadne Srbije. Na sastanku su dogovoreni konkretni detalji o izgradnji spomenika pesniku pesniku Ljermontovu, na Zlatiboru. Ambasador Terzić je u razgovoru istakao da se očekuju ozbiljnija ulaganja Rusa u našu zemlju i u Zlatibor.

rusija3a

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, je istakao projekte  koji mogu biti predstavljeni ruskim investitorima, a Arsen Đurić je ovom prilikom govorio o rezultatima dosadašnje saradnje sa ruskim partnerima.

U sklopu saradnje Srbije i Rusije, do kraja godine Zlatibor će posetiti i Ala Manilova (Алла ЮрьевнаМанилова), zamenica ministra kulture Ruske Federacije, koja je zadužena za oblast turizma.

U delegaciji opštine Čajetina u Moskvi su pored Milana Stamatovića i Arsena Đurića i Miloje Rajović, predsednik Skupštine opštine Čajetina i Bojana Božanić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina.

 

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031