fbpx
Događaji Košarka Sport Video

Predstavnici Košarkaškog saveza posetili Čajetinu

U subotu, 9.aprila u Čajetinu su doputovali potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Igor Rakočević i Dušan Đurić, generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije i član Upravnog odbora KSSa. Gosti iz Košarkaškog saveza su želeli da se upoznaju kako funkcioniše košarkaški klub iz Čajetine i bili su prijatno iznenađeni.

kss---kosarka

Na konferenciji koja je organizovana pred početak utakmice sa ekipom Beko Igor Rakočević se zahvalio predstavnicima KK Zlatibor na toplom gostoprimstvu.

“Mi iz košarkaškog saveza pratimo mnoge klubove, i posećujemo ih po Srbiji i pratimo koji model poslovanja i sportskog ponašanja klubovi imaju. Moram da priznam da je ovaj klub u samom vrhu što se toga tiče. Ceo koncept da ceo grad i ceo kraju učestvuju u jednom lepom projektu kao što je KK Zlatibor je fantastična ideja. Pohvalio bih sportskog direktora Savu, predsednika kluba Rajka i sve ostale ljude, kao i ljude iz opštine koji su puno pomogli. Nama iz košarkaškog saveza to jako prija. Nama je u interesu da se što više klubova podigne i da klinci krenu da igraju basket i da imaju prilike da preko basketa završe školu. Bilo bi super kada bi ovaj mali grad imao neku višu školu ili neki mali fakultet da deca nastave da treniraju i da se bave košarkom, rekao je Igor Rakočević.

Rakočević je pohvalio finansijski model kluba koji ne zavisi od velikih sponozora već se finansira uz pomoć velikog broja malih donatora.

kk-zlatibor-rakocevic

Dušan Đurić je podsetio na razvoj košarke u Čajetini i rekao da se mnoge male sredine moraju da ugledaju na ovaj klub, a da će savez stalno raditi na obezbeđivanju uslova da bavljenje košarkom bude dostupno što većem broju mladih i da se takmičenja mlađih kategorija moraju dići na još viši nivo .On je najavio i promenu formata takmičenja za mlađe kategorije kako bi mladi igrači dobili priliku da igraju sa kvalitetnijim protivnicima.

Na konferenciji za medije, Dragan Savičić, sportski direktor Zlatibora, izrazio je zadovoljstvo posetom čelnika KS Srbije klubu iz Čajetine, koji i organizaciono i rezultatski , predstavlja fenomen, jer dolazi iz mesta koje nema ni 4000 stanovnika, ali ima ogromnu podršku i navijača i lokalne samouprave i velikog broja sponzora.

U poluvremenu utakmice Zlatibor – Beko publici su se predstavili i polaznici škole košarke KK Zlatibor.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo