fbpx
Događaji Društvo Info Vesti Video Zdravlje

Predstavnici ministarstva zdravlja posetili ambulantu na Zlatiboru

Danas su ambulantu na Zlatiboru posetili profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kao i šef kabineta ministra Lončara, Nikola Pandrc. U ime zdravstvenog centra Užice goste su primili direktor zdravstvenog centra Užice, prim. dr Miloš Božović i direktorka doma zdravlja u Čajetini Rada Jeremić.

ambulanta-zlatibor16-6

Predstavnici ministarstva zdravlja su obišli ambulantu koja je nedavno renovirana sredstvima ovog ministarstva i uz pomoć donatora.

Profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja je ovom prilikom izjavio da je zadovoljan izvedenim radovima na rekonstrukciji ambulante na Zlatiboru.

ambulanta-zlatibor16-7

“Svedoci smo zamene komplete zamene stolarije, koja je sada PVC, kompletan prostor je adaptiran, sređen, kompletno su renovirani mokri čvorovi, kompletno je opremljena ambulanta. Zadovoljstvo je za sve goste Zlatibora i stanovnike u ovom okruženju što će u ovoj ambulanti moći da dobiju zdravstvenu uslugu iz domena opšte medicine i pedijatirije. To je ono što je bilo jako potrebno svo ovo vreme, pogotovo u sezoni kada imamo povećan broj gostiju, istakao je  profesor dr Berislav Vekić.

Ministarstvo zdravlja će nastaviti sa rekonstrukcijama  zdravstvenih ustanova, a za ove svrhe u budžetu je odvojeno 700 miliona dinara, prvenstveno za sređivanje mokrih čvorova, kupatila i toaleta, rekao je profesor Vekić.

ambulanta-zlatibor16-4

Direktor zdravstvenog centra Užice, prim. dr Miloš Božović je ovom prilikom rekao da je za rekonstrukcije mokrih čvorova i krečenje domova zdravlja i bolnica iz sastava Zdravstvenog centra Užice Vlada odvojila 41 milion dinara bez PDVa. Radovi su adaptaciji i krečenju su završeni u više od polovine zdravstvenih ustanova dok su u ostalima radovi u toku.

ambulanta-zlatibor16-8

“Mi smo prezadovoljni izvedenim radovima u ambulanti Zlatibor. Ja moram da pohvalim izvođača i nadzorni organ. U ovaj objekat nije ovako ništa slično ulagano od njegove izgradnje a znate kada je bila izgradnja. Prema tome ovo je ozbiljna rekonstrukcija, istakao je direktor ZC Užice prim. dr Miloš Božović.

ambulanta-zlatibor16-5

 

Primarijus Božović je rekao da ZC užice ima dovoljan broj kadrova ali postoje ograničenja unutrašnje organizaciji, a trenutno ograničavajući faktor predstavlja i zabrana zapošljavanja. Broj zaposlenih u ZC Užice je limitiran na 3.429.

U razgovorima sa predstavnicima ministarstva bilo je i reči o potrebama Doma zdravlja u Čajetini za prijemom novih lekara kako bi se građanima pružila efikasna zdravstvena zaštita.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031