fbpx
Događaji Društvo Obrazovanje

Prekogranična konferencija o omladinskim politikama u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) i Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj (HCRS) organizuju danas, 20. juna 2014. godine u Užicu (hotel Zlatiborska noć) završnu konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta „Mladi-najznačajnija pokretačka snaga našeg regiona“. Projekat je realizovan kroz IPA Program prekogranična saradnja Srbija- Bosna i Hercegovina, a finansirala ga je Evropska unija.

mladi-prekogranicna-saradnja

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati koji su postignuti tokom 13-mesečnog sprovođenja projekta u kome je učestvovalo 16 kancelarija/komisija za mlade sa obe strane granice (Srebrenica, Foča, Višegrad, Goražde, Prijepolje, Nova Varoš, Čajetina, Užice, Ruma, Inđija, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Bijeljina, Orašje, Doboj-Istok, Gradačac) i 64 učenika iz 16 srednjih škola.

Ključne aktivnosti na projektu su obuhvatale: istraživanje o sprovođenju omladinskih politika na lokalnom nivou u pograničnom regionu Srbija-BiH, upoznavanje nadležnih institucija, medija, stručne i šire javnosti sa rezultatima sprovedenog istraživanja, održavanje četiri seminara za ukupno 64 srednjoškolca sa ciljem njihovog aktivnog uključivanja u rešavanje problema mladih na lokalu, osmišljavanje i sprovođenje volonterskih akcija mladih u opštinama iz kojih dolaze.

Konferenciji će prisustvovati ministarka Azre Kuljuh (Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Vlade Bosansko – podrinjskog kantona Goražde). Ona će zajedno sa Vladislavom Vlajića, task menadžerkom Zajedničkog tehničkog sekretarijata i Vanesom Belkić, pozdraviti prisutne a zatim će učesnici moći da razmene iskustva i da se upoznaju sa primerima dobre prakse u radu sa mladima na lokalnom nivou, zahvaljujući prezentacijama koordinatora za mlade iz Prijepolja, Sremske Mitrovice, Bijeljine, Goražda. U završnom delu konferencije biće predstavljene najuspešnije akcije koje su mladi iz Čajetine, Stare Pazove, Bijeljine i Foče realizovane kroz projekat.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031