fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Politika Vesti

Privatizacija Specijalne bolnice Čigota?

Specijalna bolnica Čigota

Agencija za privatizaciju je 15.avgusta objavila Javni poziv za privatizaciju 502 preduzeća koja još nisu privatizovana. Ovaj poziv je upućen kako bi se ispitalo interesovanje potencijalnih investitora privatizaciju određenih subjekata privatizacije. U ovu grupu preduzeća spada i Specijalna bolnica Čigota.

Specijalna bolnica Čigota prema podacima Agencije za privatizaciju ima parcelu od 49.343 metara kvadratnih ( 3.496 metara kvadratnih pod objektom) i objekat površine 16.363 metara kvadratnih na Zlatiboru kao i poslovni prostor od 64 metara kvadratnih u Beogradu. Ova ustanova prema najnovijem prospektu Agencije za privatizaciju ima 221 zaposleno lice.

No, potencijalne investitore možda će odbiti činjenica da se u ovom trenutku vodi spor po tužbi PIO fonda kako bi se utvrdilo vlasništvo imovine ove ustanove.

Na pitanje koje je Agenciji za privatizaciju uputio jedan građanin a u vezi statusa Specijalne bolnice Čigota u procesu privatizacije pošto je u toku spor sa PIO fondom

Agencija za privatizaciju je poslala sledeći mejl:

“Poštovana/i,

Pomenuto preduzeće se nalazi na spisku preduzeća u Javnom pozivu, što znači da je privatizacija pokrenuta.
Svesni smo činjenica u vezi sa PIO Fondom, ali smo uvereni da PIO Fond, koji je takođe institucija države Srbije ima dobru nameru da se i njihovo vlasništvo svojinski transformiše, u skladu sa novim Zakonom o privatizaciji.

Agencija za privatizaciju je, nakon stupanja na snagu novog Zakona o privatizaciji (koji možete videti na linku http://priv.rs/Zakoni/10605/Zakon+o+privatizaciji.shtml ) objavila Javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za 502 subjekta privatizacije (koji možete videti na linku http://priv.rs/javni-poziv )

Sve detalje vezane za pomenuta 502 preduzeća, način slanja pisama zainteresovanosti kao i ostale relevantne detalje vezane za primenu novog Zakona o privatizaciji, možete videti na našoj internet prezentacije na www.priv.rs putem navedenih linkova.

Najljubaznije vas molimo da pogledate pomenuti Javni poziv i na taj način se informišete o svim detaljima.

Unapred se izvinjavamo i skrećemo pažnju da usled velikog interesovanja javnosti, pristup prezentaciji može biti malo otežan, što se nadamo da neće biti slučaj u narednim danima. S tim u vezi u prilogu vam šaljemo pomenuti Zakon, tekst Javnog poziva kao i spisak preduzeća koja su njime obuhvaćena.

U svakom momentu vam stojimo na raspolaganju i na telefonu našeg kol centra na 011 30 20 800.

Zahvaljujemo vam se na razumevanju.

S poštovanjem,

Sektor za komunikacije”

Prezentacija Banje i specijalne bolnice u nadležnosti AP

Lična karta preduzeća

O sudbini Specijalne bolnice Čigota će na predstojećoj sednici SO Čajetina, koja je zakazana za četvrtak raspravljati i opštinski odbornici.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031