fbpx
Događaji Seminari Turizam

Prolećni radio dani RAB Srbija na Zlatiboru

rab-srbija15-2

U nedelju, 19.aprila na Zlatiboru, u Hotelu Mona su svečano otvoreni “Prolećni radio dani RAB Srbija”. Miloš Rajković, član Saveta REM, u prisustvu Maje Raković, predsednice RAB Srbija, članova Saveta RAB-a, gostiju iz regiona i preko 200 radijskih i tv poslenika iz preko 60 članica RAB-a, otvorio je prolećne radio dane ove organizacije.

U prva dva dana učesnici manifestacije su održali Okrugli sto na temu “Radio danas” u kome su učestvovali panelisti Miloš Rajković, član Saveta REM, Adnan Osmanagić radio RSG Sarajevo, Emir Povlakič RAK BiH, Đorđi Savev City radio Skoplje, Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija, Gordana Predić, Gradski sekretarijat za kulturu Beograd i Komisija SE za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara.

rab-srbija15-1
Izvor: facebook

Nataša Raketić (RTS) je održala predavanje na temu “Pravljenje i uređivanje vesti”, dok je Marija Matić iz agencije Direct Media govorila na temu kako funkcioniše medijska agencija. Gost iz Mađarske, Sever Pal je održao predavanje o razlikama između “velikih” i lokalnih radio stanica, programskim prednostima lokalnih stanica. Šuri Imre, predstavnik Jazzy radio Budimpešta je govorio o promocija radija.

izvor: facebook
izvor: facebook

U ponedeljak, 21.aprila skupu je prisustvovao i Saša Mirković, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja. Prolećni radio dani RAB Srbija se završavaju u utorak, 21.aprila, kada su planirani razgovori sa predstavnicima hotelijera, TO Srbija i TO Zlatibor. Zatim će Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice i Ilija Nedić – načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Sremske Mitrovice govoriti o Projektnom finansiranju elektronskih medija.

RAB Srbija je udruženje svih srpskih radio stanica, koje žele da – zajedno- bolje plasiraju radio kao medij kao i da bolje plasiraju svoju stanicu. Svrha postojanja udruženja je obezbeđivanje organizacione, edukativne i istraživačke pomoći, informacija i pravnih saveta koji treba da koriste radio stanicama i radio industriji u celini.

U tom smislu, RAB Srbija za cilj ima da poboljša percepciju radija kao primarnog partnerskog medija za agencije i oglašivače; poveća količinu oglašavanja na radiju i prihod od oglašavanja na radio stanicama; i da pomogne organizaciju industrije u smislu postavljanja standard i putokaza koji će od radija napraviti najpopularnije sredstvo za postizanje opipljivih rezultata oglašivača i agencija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031