fbpx
Događaji Fudbal Sport

Prvi memorijalni turnir Filipa Štembergera u Mačkatu

U nedelju 26.jula u Mačkatu se održava I memorijalni turnir Filipa Štembergera. Turnir počinje u 17 časova, a informacije o turniru svi zainteresovani mogu dobiti na telefon 060/40-22-359 (Milomir Šopalović Pinjo). Učešće po ekipi iznosi 2.000 dinara.

filip-stemberger

Filip Štemberger (1979 – 2013) je stekao svetsku slavu kao vođa ekipe Bwin.com koja je 2011.godine postala prvak Evrope u uličnoj košarci na takmičenju koje se održavalo u Moskvi. U trenutku smrti Filip Štemberger je bio trener ŠD Fenomenov i jedan od organizatora rekreativne lige Ljubljane.

filip-stemberger2

Ovaj vrsni sportista je rođen u Mačkatu, gde ga meštani pamte kao uspešnog košarkaša, trenera, košarkaškog i fudbalskog sudiju. On je svojevremeno sudio turnire u našem kraju i provodio vreme tokom leta na sportskim terenima u Mačkatu družeći se sa građanima i omladinom. U Sloveniji gde je živeo u trenutku smrti već su organizovani memorijalni košarkaški i teniski turniri.

Organizatori srdačno pozivaju sve ljubitelje sporta i poštovaoce Filipovog lika i dela da uzmu učešće na turniru. Tri najbolje ekipe će biti nagrađene peharima, dok prvoplasiranoj ekipi sledi i novčana nagrada. Svi učesnici turnira će dobiti poklon majce, a organzatori turnira, Filipova majka i rodbina će pripremiti posluženje za sve članove ekipa i gledaoce.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo