fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Prvi poraz Zlatibora kod kuće

U subotu je FK Zlatibor dočekao FK Zadrugar iz Lajkovca. Utakmica se igrala po oblačnom i na momente kišnom vremenu pred nekoliko desetina navijača.

Domaći su zaigrali u sastavu Filipović, Šljivić, Glišović, Kostadinović (kapiten),  Todorović,  Ristanović, Čolić, Pavlović, Luković, Mudrinić i Milosavljević. Na klupi za rezervne igrače su ostali Jovanović, Topalović, Mihailović, Ječmenica, Vilaret i Vujović.

Gosti su utakmicu počeli u sledećem sastavu: Mirković, Novaković, Ivković, Mitrović, Jovanović, Marković, Avramović, Spasić (kapiten), Jerinić, Marinković i Nikolić. Trener gostiju je na raspolaganju imao još Radinovića, Đenisića, Božića, Simeunovića, Jeremića, Gajića i Gavrića.

Zlatibor je prvu priliku propustio u 5 minut, kada je Luković pokušao da matira Mirkovića. U 12 minutu golman Mirković je ponovo bio siguran na golu FK Zadrugara i loptu koju je sa leve strane u kazneni prostor ubacio Milosavljević hvata ispred Čolića. Dva minuta kasnije Luković je imao novu šansu. Golman Filipović je izbacio loptu u polje, a Luković je prihvatio pred kaznenim prostorom gostiju. Luković je šutirao ali je Mirković istrčao i loptu odbio u polje. Gosti su uzvratili u 17 minutu preko Ivkovića, ali je Filipović bio siguran.

zadrugar14-5

Kostadinović je u 19 minutu pokušao da dovede Zlatibor u vođstvo. Mudrinić je izveo slobodan udarac se leve strane. A u kaznenom prostoru najbolje se snašao Kostadinović koji je loptu zahvatio glavom. Golman Mirković se bacio i uspeo da uhvati loptu.

Igrao se 20 minut kada su gosti ponovo ugrozili gol domaćina. Kapiten gostiju Spasić je na sredini terena dodao loptu Jovanoviću koji je šutirao sa oko 30 metara na gol Zlatibora. Golman Filipović je loptu boksovao i izbacio van terena. U 22 minut Mudrinić je pripretio golu Zadrugara. On je izveo slobodan udarac sa desne strane, ali domaći su uspeli da odbiju loptu za kratko. Potom je pokušao i Luković ali je sudija Jevtić prekinuo igru.

Na drugoj strani Spasić je imao šansu u 25 minutu. Gosti su izveli korner sa desne strane. Loptu je sa glave Spasiću skinuo golman Filipović.

zadrugar14-4

Domaći su nastavili sa napadima, a u 27 minutu šansu je imao i Šljivić. On se probio po desnoj strani a zatim centrirao u kazneni prostor gde je golman Mirković bio brži od Lukovića.

Minut kasnije gosti su uzvratili preko Jovanovića. On je pokušao da loptu ubaci u kazneni prostor ali golman Filipović boksuje loptu.

Igrao sa 31 minut kada je Mudrinić uposlio Lukovića koji sa desetak metara iskosa sa desne strane loše šutirao na gol Mirkovića. Jovanović iz Zadrugara je uzvratio dva minuta kasnije. On je šutirao iskosa sa leve strane, a loptu je uhvatio Filipović.

Već u sledećem napadu Zlatibor je imao izglednu priliku za vođstvo. Milosavljević je ubacio loptu u kazneni prostor a tamo je skočio Šljivić zajedno sa jednim igračem Zadrugara, ali pored gola.

Igrao se 37 minut kada je Jovanović uputio direktan šut na gol Zlatibora sa desne strane. Golman Filipović se bacio i loptu odbio u polje. Dva minuta kasnije Avramović je šutirao na gol, ali je njegov šut izblokiran a lopta je završila iza gola. Gosti su prvo izveli korner sa leve strane. Igrači Zlatibora su loptu izbacili van terena. Zadrugar je zatim izveo korner sa leve strane. Avramović je loptu zahvatio glavom na petercu i koja je skoro vodoravno nastavila let ka golu. Filipović je uspeo refleksno da je zakači, ali je lopta završila u mreži za vođstvo gostiju.

zadrugar14-1

Na samom početku poluvremena u ekipi Zadrugara je izvršena izmena u igru je ušao Gavrić umesto Nikolića. Domaći su u nastavku zaigrali još ofanzivnije. Igrao se 49 minut kada je Luković pokušao da u skoku dođe do lopte, ali je golman Mirković bio siguran. Isti igač je pokušao i u 53 minutu. On se probijao između četiri odbrambena igrača Zadrugara kada je pao. Sudija Jevtić nije zaustavio igru. Mudrinić je dva minuta kasnije izveo slobodan udarac sa leve strane, ali je lopta prošla pored gola.

Milosavljević je pokušao u 62 minutu, ali je loptu uhvatio golman Mirković. Minut kasnije Mudrinić ponovo izvodi slobodan udarac sada sa desne strane. On je fantastično šutirao, i lopta je pogodila golmana Mirkovića u grudi. Odbijenu loptu je pokušao da u gol ugura Luković koga su opkolili igrači Zadrugara i lopta je zavrišla pored gola.

U 70 minutu je pokušao i Glišović ali je golman Mirković i ovog puta bio siguran.

Gosti su uzvratili u 77 minutu preko Jerinića koji se probio po levoj strani ali je Filipović uhvatio ovu loptu bez problema. On je loptu degažirao ns polovinu protivnika gde umalo nije prevarila golmana Mirkovića za izjednačenje. Tri minuta kasnije je pokušao Šljivić ali je šutirao preko gola. Igrao se 83 minut kada je u petercu oboren Luković. Loptu je u kazeneni prostor sa leve strane ubacio Mudrinić za Lukovića koga odbrambeni igrači povlače za dres. Igrači i navijači su tražili penal ali sudija Jevtić nije prekinuo igru.

U 87 minutu je šansu imao rezervista Gavrić koji je silovito šutirao iskosa sa leve strane, ali golman Filipović loptu odbija van terena.

Zlatibor je imao poslednju šansu u 90 minutu. Mudrinić je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane. U kaznenom prostoru su bili svi igrači Zlatibora i Zadrugara. Lopta je ubačena na peterac gde je glavom zahvatio Luković, ali samo pored gola.

Ono što je obeležilo ovu utakmicu su svakako bili prekidi u kojima su gostujući igrači teatralno padali i dugo ležali. No, svi  povređeni igrači su nastavili igru sve do kraja. Sudija Jevtić je igračima Zadrugara dao tri žuta kartona, koliko su dobili i igrači Zlatibora. Gosti su do kraja poluvremena izvršili još dve izmene umesto Jerinića u igru je ušao Jeremić a Simeunović umesto Marinkovića. S druge strane trener Čančarević je u 80 minutu Čolića zamenio Mihajlovićem.

Zlatibor je na ovoj utakmici dobio i jednog četvronožnog vatrenog navijača koji je u dva navrata prekidao utakmicu a od tuge zbog poraza nastradala je i jedna lopta.

U sledećem kolu Zlatibor putuje u Šabac gde će odmeriti snage sa ekipom Borac, koja je u prvih pet kola zabeležila tri remija i dva poraza i sa tri boda se nalazi na pretposlednjem mestu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031