fbpx
Bioskop Događaji Društvo Hobi Kultura Video

Prvi zlatiborski horor – Iza zatvorenih vrata

Ekipa mladih filmskih entuzijasta iz opštine Čajetina je juče premijerno na portalu youtube.com prikazala prvi zlatiborski kratki horor “Iza zatvorenih vrata”. U 16 minuta je spakovana klasična horor priča o mladiću koji odlazi u prirodu gde se susreće sa natprirodnim silama.

iza-zatvorenih-vrata

Scenario su napisali David Kolaković i Đorđe Žilović koji zajedno sa Blagojem Radišićem potpisuju u režiju ovog interesantnog filmskog ostvarenja.

Ono što u filmu pleni je svedena gluma Blagoja Radišića koji je verno dočarao lik glavnog junaka. Ženski deo glumačke ekipe, Dejana i Dijana Berlič, Ivana Stojanović i Anđelka Vasilić, su imali dosta teži zadatak jer je trebao da deluje istovremeno i zasterašujuće i lepo, što su one i uspele iako to teško polazi za rukom i najboljim glumcima.

iza-zatvorenih-vrata2

David Kolaković je u ovom filmu pokazao svoj snimateljski dar, kadrovi su odlični, funkcionalni i adekvatni. Može se videti da se ekipa potrudila da pokrije sve snimateljske uglove uključujući i snimke iz vazduha.

Što se tiče scenarija, ideja i osnovna priča je dobra uz par nedoslednosti koje i nisu toliko bitne za samu radnju priče, a naziru se i žanrovski uzori.  Muzika i scenografija su dobro izbalansirane tako da su efektno dočarale atmosferu horora. Tehničku podršku mladim umetnicima je pružio fotograf i snimatelj Dragan Nikić.

U snimanju ovog filma su kao asistenti učestvovali i Ivana Čačić, Neda Božanić, Marko Kutlešić i Stefan Kutlešić. Vilinsku pesmu su otpevale Zorana, Dijana i Dejana Berlič.

Posebno treba pohvaliti: Davida Kolakovića (režija, scenario, kamera i montaža), Đorđa Žilovića (režija, scenario, rasveta) i Blagoja Radišića (scenario, gluma) koji su svojim svestranim zalaganjem i entuzijazmom uspeli da snime ovaj film. Sve čestitke mladim autorima na ovom ostvarenju uz nadu da će nastaviti da snimaju interesantne i kvalitetne filmove. 

A kako se prošao susret glavnog junaka sa gorskim vilama otkrićete ako pogledate film, koji je za manje od 24 časa imao više od 230 pregleda što je odličan početak.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031