fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Prvomajska zabava na Kraljevom trgu oduševila posetioce

Zlatibor je za prvomajske praznike posetilo oko 25.000 gostiju. Lepo vreme i zanimljiv zabavni program su predstavljali odličnu kombinaciju za odmor. Prvomajski uranak su mnogi proveli u prirodi a posle podne su prošetali i Zlatiborom gde su mogli da uživaju u zanimljivom i raznovrsnom programu koji su pripremili opština Čajetina i TO Zlatibor.

Program su otvorili Haos animatori koji su priredili odličnu žurku za najmlađe posetioce Zlatibora. Akrobate na štulama, klovnovi i zanimljive igre su nasmejale do suza mališane. Posebno je bilo interesantno nadmetanje u igri „uhvati balon od sapunice“ a najbolji takmičari u ovoj igri Dušan i Nađa su dobili i poklon majce.

Kada je pao mrak članovi ove ekipe su predstavili dve krajnje neobične tačke. Publika je prvo mogla da vidi vatreni šou, gde je šarmantni trio igrao i žonglirao bakljama a zatim je usledio LED šou sa svetlećim kostimima, obručima, i raznobojnim rekvizitima. Posebno je bio interesantan nastup tri metra visokih robota koji su prošetali Kraljevim trgom.

Posle Haos animatora publika je mogla da uživa u nastupu Zorana Kesića koji je za ovu priliku pripremio i specijalni prilog posvećen zlatiborskoj gondoli. Kesić je ovom prilikom dao i predlog da se gondola ubrza i da bi vožnja od Zlatibora do tornika trebala da traje ne 25 već 24 minuta koliko traje i njegova emisija 24 minuta. A publika je mogla da čuje i zanimljivu obradu pesme Zlatibore pitaj Taru koja je u Kesićevoj verziji glasi „Zlatibore pitaj vladu“.

Kesić se zatim posvetio obeležavanju Prvog maja i načinu kako se ovaj međunarodni praznik obeležava u Srbiji. Uz zvuke Internacionale publika je mogla da čuje i tekst „Ustajte na uranak se kreće… Potom se publika smejala uz viceve o političarima, svečanim otvaranjima, a najstarijim građanima je posvećena pesma Penzionerski rep, dok je o bolnim ljubavima govorila pesma Oči čornaje. Kesić se dotakao i bračnih odnosa u pesmi Krvava Suada a bilo je tu i već dobro poznatih numera kao što je rep himna „Brže, Jače, Bolje“…

Program na Kraljevom trgu je završen koncertom Inspektora Blaže. Početak koncerta je obeležio duet Inspektora Blaže i petogodišnje Ive Mićić koji su zajedno otpevali „Danas nam je divan dan“ posvetivši je svima koji su rođeni na Prvi maj.

 

Blaža je bio posebno inspirisan u rodnom kraju svog dede a publika je tokom koncerta mogla da uživa u pesmama To je samo rokenrol, Prljavi Hari, Čekala sam, Vive La France, Ne mogu bez nje, i naravno nezaobilazna Pamela.

Ovim zanimljivim programima Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina nastavile su tradiciju organizovanja kvalitetnih koncerata tokom prazničnih i letnjih dana na glavnoj pozornici najposećenije planine Srbije.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031