fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

Radovi u Mačkatu i na Zlatiboru

Građevinska sezona u opštini Čajetina je trenutno u punom zamahu. Privatni investitori se trude da pre jeseni svoje objekte stave pod krov, a za to vreme lokalna samouprava nastavlja radove na putnoj infrastrukturi.

Krajem prošle nedelje je završeno asfaltiranje dela puta Mačkat – Bela Zemlja u dužini od 605 metara. Ovaj deo puta je dobio novi asfaltni sloj, a širina puta je sada 5 metara. Vrednost radova izvedenih radova je oko 5 miliona dinara. Takođe su u toku i radovi na popravci puteva ka Šljivovici i Dautovcu.

Pored radova u seoskim mesnim zajednicama radi se na asfaltiranju ulica i na Zlatiboru. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika radovi na pojedinim deonicama kasne, ali bi trebalo da u narednih desetak dana budu privedeni kraju.

jovanka-jeftanovic1

Na teritoriji Mesne zajednice Zlatibor, radiće se na krpljenju i rekonstrukciji puteva i ulica koje su oštećene prekopavanjem za kablovsku televiziju, postavljanje vodovodne mreže ili na bilo koji drugi način. U toku je poslednja faza rekonstrukcije ulice Jovanke Jeftanović na Zlatiboru. Na ovoj saobraćajnici su planirani radovi u vrednosti od oko 30 miliona dinara.

Kako je izjavila Bojana Božanić, najveći deo posla je odrađen i isplaćen izvođačima, a u toku je završna faza radova na ovoj ulici, čija je vrednost oko 3 miliona dinara.

jovanka-jeftanovic2

Poslednja faza podrazumeva proširenje pomenute ulice, na potezu od restorana „Park“ do restorana „Miris dunja“.Uzimajući u obzir veliki broj instalacija, radovi su trajali nešto duže od planiranog roka, pa se u narednik nekoliko dana očekuje asfaltiranje.

U Viogorskoj ulici na Zlatiboru izvršeno je nekoliko prekopa zbog instalacije struje i postavljanja trafo stanice, a sve u cilju poboljšanja elektro-mreže za objekte koji se grade. Narednih dana planirano je da izvođač završi radove na krpljenju i održavanju i ove deonice.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031