fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Raspušten opštinski odbor SNSa u Čajetini

Kako je objavljeno na web stranici Srpske napredne stranke, Izvršni odbor je na sednici održanoj 31.07.2014. godine doneo odluku o raspuštanju 31 gradskog i opštinskog odbora, a između ostalih je raspušten i opštinski odbor u Čajetini.

sns-logo

Predsedniku stranke dostavljen je predlog o promeni povereništva u 11 odbora, a Gradskom odboru Beograd zahtev za dostavljanje mišljenja o raspuštanju pet opštinskih odbora.

Pored opštinskih odbora u Čajetini raspušetni su i opštinski odbori u Novom Knježevcu, Baču, Srbobranu, Žabalju, Inđiji, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Rači, Velikoj Plani, Kladovu, Majdanpeku, Krupnju, Knjaževcu, Boljevcu, Doljevcu, Žitorađi, Babušnici, Bojniku, Vlasotincu, Surdulici, Crnoj Travi, Bujanovcu, Bosilegradu,  Negotinu, Ivanjici, Kosjeriću, Požezi i Bajinoj Bašti, kao i gradski odbori u Kragujevcu i Kraljevu.

Izvršni odbor je od gradskog odbora Beograd zatražio mišljenje o raspuštanju opštinskih odbora Voždovac, Barajevo, Zvezdara, Mladenovac i Palilula.

Na sednici je predložena rekonstrukcija povereništva u opštinskim odborima Pećinci, Žabari, Batočina i Jagodina kao i u gradskom odboru Užice.

Predloženi su poverenici za GO Zaječar i OO Žitište. Očekuje se da do kraja avgusta 2014. godine bude izvršena rekonstrukcija još 30 odbora Srpske napredne stranke.

Više o razlozima za raspuštanje opštinskih odbora Srpske napredne stranke je govorio Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNSa. On je istakao da je za SNS neprihvatljiv “Sistem ‘sjaši Kurta da uzjaši Murta’.

Govorili smo im kako treba da rade, učili ih, nisu slušali i zato su odbori raspušteni. Ovo je drugi talas promena u SNS u prethodnih godinu dana, a treći će uslediti krajem avgusta”, dodao je Nikolić.

Raspuštanje opštinskih i gradskih odbora je prvi korak ka raspisivanju izbornih stranačkih skupština u ovim opštinama. Statutom Stranke je propisano da će izbornu skupštinu opštinske organizacije Stranke zakazati opštinski odbor (poverenik, poverenici) po odobrenju nadležnog okružnog odbora, poverenika ili koordinatora.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031