fbpx
Događaji Politika Vesti

Reagovanja DSSa i SNPa

Povodom pitanja zemljišta PK Zlatibora juče su se oglasili i DSS i SNP.

dss-logo2

Na zvaničnoj interent stranici Demokratske stranke Srbije je objavljeno saopštenje u kome se kaže:

Na zahteve da zaustavi pljačku poništavanjem svog rešenja o besplatnoj predaji privatnoj firmi u vlasništvo državnog zemljišta ogromne vrednosti na Zlatiboru, ministarka dr Zorana Mihajlović je odgovorila formiranjem radne grupe za ispitivanje slučaja u kojem je ključni akter. Po sistemu „kadija te tuži, kadija ti sudi“.

Nije nikakvo čudo da je Mihajlovićkina radna grupa, kaznena ekspedicija utvrdila da nezakonitosti treba da se traže samo u radu opštine Čajetina koja štiti državnu imovinu i javni interes, a ne i među onima koji državu štete.

Demokratska stranka Srbije još jednom poziva predsednika Vlade Aleksandra Vučića da smeni ministarku Zoranu Mihajlović, a ministra unutrašnjih poslova i Republičkog javnog tužioca da preduzmu mere iz svojih nadležnosti na rasvetljavanju ove afere. „Afera Zlatibor“ treba da se istera na čistac, ne sme da traje samo nekoliko dana i se zaboravi, a odluka o vlasništvu na zemljištu prepusti dugogodišnjem dokazivanju pred nepouzdanim i često pristrasnim sudovima.

 SNP-Logo-Novi

Istim povodom se oglasio i Jovan Palalić, generalni sekretar SNP koji je u izjavi za Danas podržao borbu rukovodstva opštine Čajetina u zaštiti javnog interesa. On je rekao da o ovoj temi nije bilo razgovora sa predstavnicima SNSa.

“Nema razloga da razgovaramo o ovom sporu sa bilo kim iz SNS, jer to nije ni političko ni međupartijsko pitanje, već pitanje funkcionisanja institucija sistema.
Prema njegovim rečima, sama ministarka je nekoliko puta naglasila da ovaj spor ne treba da se vodi u medijima, već u institucijama, i tu se potpuno slažemo.

“Ali rešenjima koje je potpisala ministarka Mihajlović, a kojima se državno zemljište faktički poklanja privatnom licu, obaraju se mišljenja četiri institucije:Geodetske uprave u Čajetini, republičkog pravobranioca iz Užica, Ministarstva poljoprivrede i opštine Čajetina. Sve institucije u Srbiji treba da deluju usklađeno i da primenjuju zakone. Ne može nijedna institucija, pa bio to i ministar, da bude iznad drugih institucija i da kršenjem zakona dezavuiše njihov rad. Tako ne sme da funkcioniše pravna država. Mi u SNP smo uvereni da u ovom slučaju opština Čajetina štiti zakon i princip funkcionisanja institucija. Da ne govorimo o građanima opštine Čajetina koji zaštitu svojih interesa mogu jedino da očekuju od predsednika Milana Stamatovića”, zaključio je Jovan Palalić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829