fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda Politika Vesti

Reagovanje Ministarstva saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva

Traženje poništavanja rešenja Ministarstva saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva putem medija ukazuje na nameru da se pitanje vlasništva, kao jedan od ključnih postulata pravne sigurnosti, tabloidizira i iz institucija iznese na nivo ulice i političkih pritisaka, ističu u tom ministarstvu.

“Saopštenjem za javnost Opština Čajetina traži poništavanje rešenja, kojim se Poljoprivrednom kombinatu “Zlatibor” dozvoljava upis prava svojine na zemljištu, uz istovremeni niz optužbi na račun Ministarstva i resornog ministra o navodnoj nezakonitosti u vršenju ovlašćenja”, navedeno je u saopštenju.

Kako se podseća, Ministarstvo građevinarstva je u pet predmeta odlučivalo o žalbama PK “Zlatibor” na odluke lokalne komisije Republičkog geodetskog zavoda u Čajetini iz februara ove godine.

PK Zlatibor ad

Nijednom od pet odluka Ministarstva postupci nisu pravosnažno okončani, imajući u vidu da tek mogu biti predmet sudske kontrole od strane Upravnog suda.

U dva predmeta odluka o upisu prava nije ni doneta, jer je predmet vraćen lokalnoj samoupravi na ponovni postupak.

U preostala tri predmeta Ministarstvo je utvrdilo da nema razloga za brisanje PK “Zlatibor” sa predmetnog zemljišta, budući da je PK “Zlatibor“ upisan sa pravnim osnovom još od 1969. godine, što nije osporeno ni nakon privatizacije 2002. godine.

“U tom smislu, nejasni su navodi da je u Opštini Čajetina, pre donošenja navedenih odluka, spoveden postupak davanja u zakup određenih parcela, a na kojima je sve vreme u katastru upisan PK “Zlatibor”, navedeno je u saopštenju.

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će, kako je najavljeno, ispitati sve radnje u raspolaganju i korišćenju celokupnog zemljišta ko god da su bili akteri u postupku.

Izvor: Tanjug

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo