fbpx
Događaji Društvo Porodica

Refundacija PDVa na bebi opremu za 2014

Roditelji koji su sakupljali fiskalne račune od ponedeljka 2.februara da podnesu zahteve za povraćaj PDVa na bebi opremu. Roditelji mogu da ostvare povraćaj PDVa za krevetac, kolica, sedište za auto, stolicu za hranjenje, kao i za kašice, pelene i mleko za bebe.

bebi-pdv2

Zahtevi se podnose na obrascu RFNB u poreskoj upravi prema prebivalištu roditelja (staratelja).

Uz zahtev se dostavljaju:

  • fiskalni isečci izdati od strane prodavca hrane i opreme za bebe (obveznika PDV) u skladu sa propisima kojima se uređuju fiskalne kase u periodu za koji se podnosi zahtev za refundaciju PDV,
    fotokopije i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka;

Staratelji/usvojitelji pri podnošenju zahteva treba da dostave i:

  • fotokopiju odluke nadležnog organa o usvojenju, a staratelj bebe – fotokopiju odluke nadležnog organa o stavljanju pod starateljstvo.

Na dan podnošenja zahteva za refundaciju PDV moraju da budu ispunjeni svi propisani uslovi za ostvarivanje prava na refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe.

Zahtevi za refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe mogu se podneti od 2.februara do 16.februara 2015.godine za nabavke koje su izvršene u periodu 1.januara do 31.decembra 2014. godine.

Nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, po sprovedenom postupku kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV, rešenjem odlučuje o zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva sa potrebnom dokazima. Refundacija PDV na račun kupca hrane i opreme za bebe, vrši se u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.

U toku 2014.godine na području opštine Čajetina je podneto oko stotinu zahteva za povraćaj PDVa.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728