fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Remi Zlatibora u 15.kolu zone Drina

Danas je odigrano pet utakmica poslednjeg kola jesenjeg dela prvensta Zone Drina. FK Zlatibor je kao domaćin igrao protiv ekipe Jedinstva 1945. Utakmica se igrala na stadionu Švajcarija pred oko stotinu navijača, po hladnom vremenu. Utakmicu su sudili Matić (glavni sudija), Sepi i Jevtić (pomoćnici). FSRZS je predstavljao delegat Željko Puzović.

Trener FK Zlatibora, Čančarević je utakmicu počeo u sastavu: Filipović, Ristanović, Udovičić, Kostadinović, Lazović, Stanić (kapiten), Vilaret, Pavlović, Luković, Mudrinić i Milosavljević. Na klupi za rezervne igrače su ostali Lazić, Šljivić, Todorović, Čolić i Mihailović.

FK Jedinstvo 1945 je zaigralo u sastavu:Ristić, Stefanović, Lujanović, Mirković, Lukić (kapiten), Čančar, Stanković, Kursinović, Isailović, Damjanović i Janković. Trener Janković je na raspolaganju imao još Budakovića, M. Markovića, S. Markovića i Mihailovića.

Zlatiborci su odlično startovali i već u trećem minutu Vilaret je dao gol. Posle odlične akcije po levoj strani Vilaret je primio loptu na ivici kaznenog prostora odakle je šutirao u desni ugao. Golman Ristić se bacio ali je lopta završila u mreži.

zlatibor-jedinstvo1945-3

U 10 minutu Vilaret i Mudrinić su oduzeli protivničkim igračima loptu na oko 30 metara od gola Ristića. Vilaret je krenuo u solo prodor. Kursinović je pokušao da ukliza ali bezuspešno. Vilaret je u kaznenom prostoru pokušao da prebaci golmana Ristića ali je lopta otišla pored gola. Dva minuta kasnije sa ivice kaznenog prostora je pokušao i Lazović. Lopta je zakačila nekog od igrača Jedinstva i skrenula van terena.

Stanić je u 15 minutu šutirao pored gola. Milosavljević je izveo slobodan udaraca sa leve strane. Golman Ristić je istrčao. ali mu je lopta ispala, a Stanić šutira pored gola. Vilaret je u 20 minutu napravio prodor po desnoj strani, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji.

Gosti su dva minuta kasnije pokušali da naprave ofsajd zamku, ali se Ristanović ubacio iz drugog plana. Golman Ristić je istrčao i loptu izbacio u aut. Minut kasnije Mudrinić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara sa desne strane ali niko od igrača Zlatibora u kaznenom prostoru nije uspeo da je prihvati. Najbliži golu su bili Ristanović i Kostadinović.

U prvih 25 minuta gosti su imali par prodora, ali je sve to bilo daleko od gola Filipovića. Jedinu pravu priliku je imao Čančar. Lukić je iskoristio grešku odbrane Zlatibora, a zatim je loptu ubacio u kazneni prostor. Čančar je loptu primio na oko 12 metara od gola, ali je golman Filipović dobro reagovao. Čančar je u 33 minutu pokušao glavom ali je lopta završila pored gola. Gosti su imali priliku i u 36 minutu kada su igrači Zlatibora sa pet metara izblokirali šut Damjanovića. Igrači Jedinstva 1945 su nastavili pritisak. Lukić je u 39 minutu izveo slobodan udarac sa desne strane. Stanković se4 za loptu borio sa golmanom Filipovićem, a sudija Matić sudi prekršaj nad golmanom.

zlatibor-jedinstvo1945-1

Najbolju priliku za izjednačenje su gosti imali u 44 minutu . Gosti su izveli k0rner sa desne strane. Isailović je pokušao sa zemlje, ali je odbrana Zlatibora dobro reagovala. Odbijenu loptu je prihvatio Kursinović koji je šutirao preko gola Filipovića. Minut kasnije sudija Matić svira kraj prvog poluvremena.

U nastavku, prvu priliku je imao Zlatibor. Milosavljević je uputio loptu po levoj strani za Mudrinića. On je loptu ubacio u kazneni prostor. Luković je pokušao iz prve, ali je lopta otišla preko gola. Dva minuta kasnije, loptu u kazneni prostor je ubacio Pavlović. Luković je loptu zahvato glavom, ali su je gosti izbacili van terena.

Sudija Matić je u 53 minutu dao žuti karton Lazoviću zbog oštrog starta. Dva minuta kasnije Mudrinić je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara iskosa sa desne strane. Onje pogodio živi zid. Domaći su signalizirali igranje rukom, ali sudija Matić nije zaustavio igru. Odbijenu loptu je prihvatio Mudrinić, koji je pokušao da proigra Vilareta, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

zlatibor-jedinstvo1945-2

U 57 minutu domaći su izveli odličnu akciju. Lazović je oduzeo loptu igračima Jedinstva 1945. On je dodao Lukoviću koji vraća Mudriniću. U tom trenutku u prodor kreće Vilaret. Mudrinić loptu ubacuje u slobodan prostor za Vilareta koga prati Kursinović. Vilaret je ušao u kazneni prostor, a Kurinović ga obara. Domaći su tražili jedanesterac, ali sudija Matić se nije oglasio. A da li je strat Kursinovića bio za najstrožu kaznu procenite sami. U 60 minutu Luković je bio u prodoru kada je pao u kaznenom prostoru. No, i ovog puta sudija Matić se nije oglasio.

Milosavljević je pokušao u 61 minutu, ali su gosti loptu izbacili u korner. Milosavljević je izveo korner, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Ristanović. On je pokušao glavom, ali je lopta prošla pored stative. Zlatiborci su nastavili sa napadima. Udovičić je osvojio loptu, a zatim se probio do kornera. On je loptu ubacio u kazneni prostor. Tamo je Milosavljević pokušao iz prve, ali je njegov šut izblokiran.

U 64 minutu Mudrinić i Luković su izveli najbolju akciju utakmice. Mudrinić je prošao odbranu, a zatim uputio loptu Lukoviću koji nažalost šutira preko gola.

Gosti su u 65 minutu izvršili izmenu u igru je ušao Milan Marković umesto Markovića. Već u sledećem minutu Milosavljević je dobio žuti karton zbog starta nad Čančarom.

Luković se u 68 minutu probio po desnoj strani, a Kursinović ga u kaznenom prostoru ruši. Sudija Matić je odmah pokazao na belu tačku. Kursinović je zbog starta nad Lukovićem dobio žuti karton. Jedanesterac je izveo kapiten Stanić. On je šutirao u desnu stranu, ali ga je golman Ristić pročitao i brani.

Mudrinić i Lazović su u 72 minutu proigrali Vilareta, ali on šutira pored gola. Luković je u 76 minutu napustio teren zbog povrede, njega je na terenu zamenio Čolić. Udovičić je pokušao u 78 minutu, ali gosti loptu izbijaju u polje. Mudrinić je zatim pokušao iz daljine ali je lopta prošla pored gola.

U 81 minutu odbrana Zlatibora ruši Lukića na levoj strani u visini kaznenog prostora. On je izveo slobodan udarac, a na petercu loptu je glavom zahvatio Damjanović. Lopta je preletela odbranu Zlatibora i završila u mreži.

Poslednjih deset minuta obe ekipe su pokušavale da dođu i do pobede ali nije bilo pravih šansi. Na samom kraju su izvršene još dve izmene. Pavlovića je zamenio Šljivić u redovima Zlatibora, dok je za Jedinstvo 1945 zaigrao Stefan Marković umesto Čančarevića.

Gosti mogu da budu zadovoljni rezultatom i osvojenim bodom, dok domaćinu ostaje samo žal za propuštenim prilikama. Sutra se završava jesenji deo prvenstva u zoni Drina.

Jul

Kupindo