fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti

Rezultati ankete

Proteklih deset dana posetioci portala zlatibor.tv su mogli da učestvuju u predizbornoj anketi kako bi se utvrdilo raspoloženje građana o strankama i koalicijama koje učestvuju na lokalnim izborima koji će se održati 24.aprila.

U anketi je učestvovalo 318 posetilaca našeg sajta koji su glasali za jednu od sedam ponuđenih lista. Broj glasova smo koristeći Dontov sistem pretvorili u odborničke mandate i dobili smo sledeće rezultate:

glasovi-mandati16-1

Po rezultatima ankete koalicija SNP, DSS, PUPS bi osvojila 11 mandata, zatim sledi GG Zlatibrski pogled sa 9 mandata, SNS sa šest i lista za bolju Čajetinu sa 5 mandata.

Kako je u isto vreme i portal zlatiborvesti.com sprovodio anketu sa identičnim pitanje zanimljivo je uporediti rezultate i ove ankete. Na ovom portalu je glasalo 347 posetilaca zlatiborvesti.com a rezultati glasanja pretvoreni u mandate su sledeći:

glasovi-mandati16-2

Koalicija SNP, DSS i PUPS i u ovoj anketi osvajaju najviše mandata 14, dok ovde drugo mesto pripada listi SNSa koja osvaja 13 mandata a po dva osvajaju GG Zlatibrski pogled i lista za bolju Čajetinu.

I na kraju kada se saberu glasovi ove dve ankete dobijaju se sledeći podaci:

glasovi-mandati16-3

Ponovo je na prvom mestu koalicija SNP, DSS, PUPS sa 13 mandata, zatim sledi SNS sa 10, GG Zlatiborski pogled sa 5 i lista za bolju Čajetinu sa 3 mandata.

Rezultate sve tri ankete treba uzeti sa rezervom jer predstavljaju stavove posetilaca ova dva portala. Rezultate SPSa treba primiti s rezervom jer su dva – tri glasa ovoj stranci mogli da obezbede cenzus i jednog ili dva odbornika.

Jasno je da će posle izbora morati da se formira koaliciona vlast, a ko će je činiti ostaje da se vidi. U svakom slučaju koalicija SNP, DSS, PUPS, s jedne strane ili SNS, s druge strane će morati da se bore za podršku GG Zlatiborski pogled, liste za bolju Čajetinu i SPSa.

Konačnu odluku će u svakom slučaju doneti građani opštine Čajetina, 24.aprila kada budu izašli na glasanje.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930