fbpx
Događaji T-Info Turizam

Rusi zainteresovani za sportski turizam

Prošle nedelje Zlatiboru su posetili predstavnici turističkih agencija i direktori sportskih škola iz Kaluške oblasti. Imajući u vidu da u ovoj oblasti živi više od milion stanovnika, a da sam grad Kaluga ima više od 300.000 stanovnika jasno je da postoji potencijal za saradnju.

Ova poseta je ugovorena na nedavno održanom Sajmu turizma u Moskvi. Gostima iz Rusije su predstavljeni smeštajni kapaciteti Zlatibora kao i svi postojeći sportski sadržaji kao što je STC Palisad, stadion Švajcarija, Sportska hala Wai Tai…

rusija-kaluga

Pored turističkih sadržaja gosti iz Rusije su posetili i kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom gde ih je Milka Dželebdžić upoznala za dosadašnjim aktivnostima kancelarije na razvoju saradnje opštine Čajetina i Ruske federacije.

Predstavnici ruskih turističkih agencija su ovom prilikom posetili Muzje Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećinu, Gostilje kao i Mokru Goru i “Šargansku osmicu”.

morozova-kaluga2

Ljuba Aleksandrova Morozova ( Любовь Александровна Морозова) iz Sportske škole Kvant iz Kaluge (СДЮСШОР «Квант») je u izjavi za medije rekla da je zadovoljna onim što je videla. Ona je posebno pohvalila sportsku ponudu Zlatibora, kao i dobro poznavanje ruskog jezika lokalnog stanovništva. Gostima iz Rusije se dopala kuhinja Zlatiborskog kraja, kao i srdačnost domaćina.

Tokom posete se govorilo i o konkretnim vidovima saradnje tako da se prve grupe ruskih turista mogu očekivati narednih meseci.

kaluga

Treba pomenuti da je početkom ove godine započela saradnja između aerodoroma Kaluga i aerodroma Konstantin Veliki iz Niša i da su u planu redovni letovi između ova dva grada.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930