fbpx
Biznis Događaji Kapital T-Info Turizam Video

Ruska privredna delegacija posetila Zlatibor

Turistička organizacija „Zlatibor“, u saradnji sa turističkom agencijom „Omniturs“ iz Beograda ugostila je delegaciju iz Ruske Federacije, koju su predvodili predstavnici više trgovinskih komora, sindikata i turoperatora.

ruska-delegacija16-2

Gostima iz Rusije su predstavljeni turistički potencijali Zlatibora, smeštajni kapaciteti, sportski sadržaji kao i mogućnosti koje pruža Zlatibor u zdravstvenom turizmu.

Delegaciju je pozdravio zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, koji im je pored turističke ponude govorio o planiranim investicijama na teritoriji opštine.

ruska-delegacija16-1

Predstavnici Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom takođe su prisustvovali sastanku i upoznali ruske privrednike sa mogućnostima njihove saradnje u smislu izvoza srpskih proizvoda na rusko tržište.

Mark Roitberg, predsednik kompanije Atlantis Travel je za zlatibor.tv izjavio da delegacija posetila više gradova i destinacija u Srbiji i da su zadovoljni prijemom. Gosti iz Rusije su razgovarali sa predstavnicima lokalnih samouprava.

roitberg

“Zadovoljni smo onim što smo videli na Zlatiboru, i žao nam je što nismo imali priliku da ovde budemo duže i da postoji potencijal za saradnju u oblasti turizma, istakao je Roitberg.

Cilj posete je proširenje saradnje, aktiviranje dugoročnih trgovinskih i ekonomskih veza, kulturnih kontakata, omladinske i sportske razmene sa akcentom na ruskim regionima. Poseta je realizovana u saradnji sa Committee for Youth Enterpreneurship of the Moscow a planirano je da sledeće godine bude održan kulturno-ekonomski forum “SUPPORT OF RUSSIA”.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031