fbpx
Događaji Globalno Politika Vesti

Saopštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

min-gradjevine

Na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je objavljeno saopštenje koje prenosimo u celosti:

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, pokušao je danas da spreči službenike Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vršenju službenog nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda – Službe za katastar nepokretnosti Čajetina, u predmetu PK “Zlatibor”.

Predstavnici Ministarstva posetili su u ponedeljak ujutru lokalnu Službu za katastar nepokretnosti radi uvida u spise predmeta PK “Zlatibor”, u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku.

Tokom nadzora, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, ometao je službenike Ministarstva u radu, ulazeći u katastar nenajavljeno u pratnji medija.

Ministarstvo upozorava javnost da ovakvim postupcima predstavnici opštine Čajetina pokušavaju da direktno utiču na tok i ishod postupka, narušavajući pravnu sigurnost u ovom i drugim postupcima koji se tiču upisa prava svojine nad zemljištem.

Još jednom naglašavamo da se vlasništvo nad zemljištem ne utvrđuje u medijima, već pred nadležnim institucijama. Ministarstvo će danas i ubuduće reagovati na svaki pokušaj pritiska kojim se pravni postupak iz institucija pokušava izmestiti na ulice.

Kako bi se osiguralo poštovanje zakona u predmetima PK “Zlatibor”, Ministarstvo će ispitati sve radnje u raspolaganju i korišćenju celokupnog zemljišta ko god da su bili akteri u postupku.

Bez obzira na današnji incident, Ministarstvo će nastaviti sa nadzorom nad radom službi RGZ u svim lokalnim samoupravama.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031