fbpx
Događaji Politika Vesti

Saopštenje SNSa povodom smena u javnom sektoru

Povodom smena u javnim preduzećima danas se saopštenjem oglasio i opštinski odbor Srpske napredne stranke u Čajetini.
sns-logo

HISTERIJA ZBOG GUBITKA FUNKCIJA

Srpska napredna stranka je od dolaska na vlast 2012 godine u politički život Srbije uneli nov termin, do tada nepoznat u politici – odgovornost za svoj rad. Imali smo prilike da vidimo za ovih par godina smene mnogih koji nisu dobro obavljali svoj posao. Smenjivani su i ministara i lokalni činovnici, bez protekcije.

Nešto slično desilo se u Čajetini juče kada je proneta vest o smeni upravnice Ski centra Tornik, čijim radom Vlada nije bila zadovoljna. Umesto civilizovanog povlačenja, mi imamo histeričan napad lokalne samouprave i razrešene upravnice na Vladu Srbije, Zoranu Mihajlović, Sinišu Malog, a posebno na Andreja Vučića koji je jedino kriv, valjda, što je brat premijera Srbije. Ono što je smenjena upravnica prećutala ili namerno zaboravila je to da je pre 10 meseci od tih istih ljudi postavljena na funkciju koju je do juče obavljala. Javno preduzeće dotična je probala da iskoristi za ostvarivanje ličnih i lokalno- političkih interesa, za šta imamo mnoštvo dokaza.

Opštinski čelnici protiv kojih se vodi predkrivični postupak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani krimilan pod sumnjom da su oštetili državu za preko 50 miliona evra skreću pažnju javnosti sa svojih malverzacija podmetanjima i pljuvanjem po bratu premijera Srbije. Najgore u čitavoj priči je to što i dalje čine ozbiljne kriminalne radnje kao što je slučaj sa oglašavanjem autobuske stanice na prodaju iako u parcelu koju prodaju spada i put u centru Zlatibora, koji je inače po važećem planu generalne regulacije naseljenog mesta Zlatibor površina javne namene. Po članu 99. Zakona o planiranju i izgradnji ovo je krivično delo ali lokalne vlastodršce to ne dotiče.

Očekujemo od pravosudnih organa što skoriji epilog svih afera i oštro osuđujemo ponašanje čelnika opštine Čajetina koji napadima na republičku vlast već 12 godina drže našu opštinu, kao taoca, izolovanom od ostatka države i bez mogućnosti za ikakve ozbiljne investicije.

OO SNS ČAJETINA

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo