fbpx
Događaji Društvo Zdravlje

Saopštenje udruženja građana “Sigurnost”

Povodom optužbi koje su predstavnici opštinskog odbora Srpske napredne stranke izneli na konferenciji koja je održana u sredu, 6.aprila danas smo dobili Saopštenje udruženja građana Sigurnost koje prenosimo u celosti:

“Udruženje građana „Sigurnost“ osnovali smo 26. marta 2015. godine. Udruženje je osnovano kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija.

Jedan od ciljeva kojim smo se vodili prilikom osnivanja udruženja jeste da se poboljša zdravstvena zaštita stanovništva u ruralnim krajevima opštine Čajetina.

sigurnost

Ovim putem se oglašavamo, iz obaveze prema svim građanima naše opštine, prema korisnicima naših usluga, a povodom neistina vezanih za rad našeg udruženja iznetih na konferenciji jedne političke stranke i širenja istih u lokalnim sredstvima javnog informisanja, sve od strane neke potpuno neupućene osobe koju ni ne poznajemo.

Navodimo da je opština Čajetina, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i do sada finansirala rad lekarskih ekipa u ambulanti na Zlatiboru, dežurstva i pripravnosti lekara i drugog zdravstvenog osoblja i njihovo prisustvo na svim kulturnim i sportskim manifestacijama, s tim da je to godinama činila preko Zdravstvenog centra Užice. Kako je od pre oko godinu dana račun Zdravstvenog centra u Užicu blokiran, a da bi se nastavilo nesmetano funkcionisanje zdravstvene zaštite u opštini Čajetina, u delu koje ne finansira Ministarstvo zdravlja, Udruženje građana „Sigurnost“ je izašlo u susret Domu zdravlja u Čajetini i uključilo te aktivnosti u projekat „Zdravlje za sve“ i za tu namenu izdvojilo najveći deo od 2.000.000,00 dinara, sredstava opredeljenih u budžetu opštine.

Imali smo potrebu da se kao ozbiljni ljudi koji uživaju određeni ugled u našoj sredini oglasimo i ovim povodom izrazimo svoje negodovanje, što je neko dao sebi za pravo da na javnom nastupu iznese netačne tvrdnje na račun aktivnosti našeg udruženja, o kojima, može se primetiti ne zna baš ništa.

Jako nam je žao što pored uloženog truda i energije svih učesnika projekta da se nesmetano nastavi rad zdravstvenih radnika Doma zdravlja u Čajetini, da se kroz organizaciju medicinskih sela i preventivnih pregleda u selima naše opštine pruži adekvatna lekarska nega, neka neupućena osoba pod bojama jedne političke stranke iznese niz neistina na račun rada grupe ozbiljnih ljudi, koji svojim delovanjem u udruženju ne promovišu nikakvu političku aktivnost.

Nikakve pare nisu podeljene, njih su zaradili lekari specijalisti užičke bolnice, lekari našeg Doma zdravlja, medicinske sestre i vozači, a izveštaj i sva dokumentacija o utrošenim sredstvima se može naći, kako u računovodstvu opštine Čajetina, tako i u kancelariji udruženja građana „Sigurnost“.

Nismo svoje udruženje mnogo promovisali, smatrali smo da treba da malo pričamo i puno radimo, a da će se rezultati našeg uloženog truda prepoznati, tako da ne tražimo pohvalu za svoj rad, ali očekujemo javno izvinjenje.

S poštovanjem,
Slavica Didanović, diplomirani pravnik-advokat
Dr Rada Jeremić, specijalista ginekologije
dr Gordana Bojović, specijalista opšte medicine i
Jovana Božanić Živanović, diplomirani pravnik-advokat

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930