fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Politika Vesti

Saopštenje Vladimira Jeremića

vodovod-svetogorska1-2014

Danas smo putem elektronske pošte dobili pismo Vladimira Jeremića povodom izjave Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina u vezi sa izmeštanjem kanalizacione i vodovodne infrastrukture u Svetogorskoj ulici na Zlatiboru. Ovo pismo prenosimo u celini:

“ЗЛАТИБОР. ТВ.

Господин Самир Аслани

Поштовани господине ,

 Захвални смо Вам што сте објавили Деманти Информације о наводном заустављању измештања комуналне инфраструктуре, које смо Вам доставили у току јучерашњег дана и што на тај начин истрајавате у трагању за истином.

 Након што смо данас на Вашој ТВ саслушали изјаву господина Одлазећег председника општине Чајетина, налазимо за сходно да јавност и Ваше гледаоце обавестимо о следећим истинитим чињеницама:

 1) Да је председник општине и данас послао своју рушилачку експедицју, све са моћном механизацијом, и на челу са Началницом, да поново покушају са рушењем Кошаркашког игралишта.

 2) Да је Началница била обучена у црни кожни мантил подсећајући на време ОЗНЕ и  црнокапуташа. Лично је Она командовала са том срамном насилничком операцијом. У позадини је наравно стајао Одлазећи председник, који очигледно не схвата да му је народ златиборски на скорашњим изборима поручио – ОДЛАЗИ…

 3) Да су моћници, без муниције, у тој насилничкој акцији још једном грубо злоупотребили раднике  ЈКП ВОДОВОД „ЗЛАТИБОР“ Чајетина.

 4) Одлазећи председник и у данашњој изјави грубо обмањује јавност кад изјављује:

а) да породица Јеремић дуги низ година заузима државно земљиште уз помоћ својих веза у правосуђу и државним органима. Никад и нико од Јеремића није био у политици нити је то данас, а камоли „дуги низ година“.

 Зна се ко је локалани кадија „дуги низ година“.

 Ко тужи и ко суди на Златибору.

 Ко запошљава и ко отпушта.

 Ко распродаје земљу златиборску.

 Како и коме се дају послови на Залтибору.

 Како се рекетирају инвеститори.

 Све то НАРОД ЗНА.

б) да је Кошаркашко игралиште изграђено на привременој локацији. То је оридинарна лаж. Најприје су причали и писали (Началница), да то није никакво игралиште, већ „асфалтни застор изграђен без дозволе“.

 Па како сад Одлазећи председник демантује своју главну сарадницу и прича да то јесте Игралиште, али да је „привремено изграђено“.

 Има ли он било какве папире кад то прича ?

 Може ли он то да докаже ? Нека изволи. Ми смо и даље при јуче стављеном Вам предлогу да органзујете јавно сучељавање о овом „спору“, који је Одлазећи очигледно изазвао са намером како би се још једанпут и последњи пут представио као борац за државну имовину.

 Користим ову прилику да Одлазећем јавно поставим питање – Колико је златиборске земље продато за ових 12 година откад је он суверени господар наших живота и власник земље златиборске ? Колико ?

 в) да сам Ја као потписник Уговора о заједничком финансирању, користећи тај модел, имао намеру да „освојим“ предметно земљиште.

 То је одвратна неистина. Садржина Уговора доступна је свима.

 Тај Уговор потписао је лично Одлазећи председник, који је ионако „најпаметнији“, па је немогуће да је погрешио кад је потписивао тај Уговор.

 Ако је истина то што он прича, треба га одмах ухапсити, ако ми је тим Уговором, по сопственој причи, омогућио да стекнем то земљиште.

 4) Подсећам Ваше гледаоце, да сам након сазнања да је опшптина Чајетина у незаконито и тајно спроведеном поступку парцелације земљишта на коме је изграђено Кошаркашко игралиште, Општинској управи поднео приговор.

 Текст тога приговора ставио сам Вам на располагање, па молим да га објавите.

 На тај Приговор Началница нам је доставила „Одговор“ – писани акт, број број 350-161/2013-03 од 03.02.2014.године, у коме се Кошаркашко игралиште постојеће третира као „изграђена асфалтна површина без одобрења за изградњу“.

 5) Кад сам видео да је друга страна истрајна у пракси грубог кршења закона и непоштовања закљученог Уговора, устао сам са редовном тужбом, поштујући редован правни пут у заштити својих имовинских интереса.

 На том путу ћу и даље истрајавати, верјући свом снагом у професионализам и знање људи у српском правосуђу и државним органима.

 Ја нисам довољно стручно образован да би се бацао дрвљем и камењем на судије, као што то чини Одлазећи… Њему неко мора бити крив за одлазак.. Јер је он много пута рекао – „кажем ја вама шта ће бити“…

 Али не дочекасмо то што је говорио.. Хвала Богу !

 Поштовани златиборци,

 Нисам Ја дакле довео своју „војску“ да бије све оне који мисле другачије од мене, као што је то јуче и данас радио Одлазећи, кријући се иза Началнице.

 Ја сам мушко и од МУШКА сам постао… Не кријем се иза дама… Нити од њих и пред њима.

 6) Обавеза ми је да све вас који ово пратите обавестим да сам против Началнице поднео кривичну пријаву због насиља које је јуче и данас организовала у рушилачком походу на Кошаркашко игралиште.. На коме се играју и златиборска деца.

 Пријаву против Одлазећег нећу подносити, Њему је НАРОД ПРЕСУДИО.

Владимир Јеремић

 Златибор, 04.04.2014.године.”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031