fbpx
Događaji Društvo Obrazovanje Video

Sastanak povodom izrade Regionalnog plana upisa za srednje škole zlatiborskog i moravičkog okruga

Danas je u restoranu Ugostiteljsko turističke škole na Zlatiboru održnan sastanak povodom izrade Regionalnog plana upisa za srednje škole zlatiborskog i moravičkog okruga. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je predstavljao pomoćnik ministra za srednje stručno obrazovanje Zoran Kostić, koordinator rada skolskih uprava Srbije Miroslav Stamenković, direktori srednjih škola Zlatiborskog i Moravičkog okruga kao i predstavnici lokalne samouprave.

prosvetari15-2

Prisutnima se na početku obratio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji je pozdravio prosvetne radnike, i zahvalio im se što je Zlatibor izabran za mesto održavanja ovog sastanka. On je učesnicima sastanka poželeo brz dogovor povodom upisa učenika u srednje škole. Stamatović je istakao da je obaveza lokalnih samouprava da učine sve da bude što više đaka i da prosvetni radnici dobiju bolje uslove za rad.

nikolic

V.d. načelnika Školske uprave Užice Milenko Nikolić je istakao da će više od 2800 svršenih osnovaca ove godine upisati srednje škole, i da su najdeficitarnija zanimanja u trećem stepenu, koja roditelji i deca uglavnom izbegavaju. On je naglasio da je cilj sastanka da se pripremi što je moguće bolji regionalni plan upisa kako bi se što  želje đaka i roditelja, usaglasile sa potrebama privrede.

kostic

Pomoćnik ministra za srednje stručno obrazovanje Zoran Kostić je u izjavi za medije istakao da je ovo prvi od sastanaka u nizu kako bi se sve pripremilo za upis osmaka u srednje škole. On je rekao da matura ostaje, i da je u toku prevođenje oglednih zanimanja u stalna. Gospodin Kostić se osvrnuo i na štrajk prosvestnih radnika rekavši da je dobro što se sve vreme razgovara i da su prosvetari dobili Kolektivni ugovor bolji nego što su ikad imali i toga su svesni.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031