fbpx
Događaji Kultura Manifestacije Muzika Turizam

Šesti međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce”

Sinoć su se na Letnjoj sceni na Kraljevom trgu predstavila kulturno umetnička društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Rusije i Srbije, na 6. međunarodnom dečijem festivalu folklora “Licidersko srce”

licitersko-srce14-13

U skoro dva sata, publika je mogla da uživa u igri i plesu različitih kultura i tradicija sedam ansambala koji su predstavljali pet država.

Francusku su Zlatiboru predstavili članovi kulturno – umetničkog društva “La Bourrée Gannatoise”. Oni su izveli dva tradicionalana francuska plesa.

Republiku Srpsku (BiH) je predstavljao KUD “Vladimir Gaćinović” iz Bileće, koji se predstavio narodnim pesmama i igrama. Publici se posebno dopala pesma “Marijo Deli Bela Kumrijo”.

licitersko-srce14-12

Kulturno umetničko društvo “Arbana” je predstavilo narodne igre Albanije.

licitersko-srce14-1

Rusiju su na Zlatiboru predstavili “Osnovni ansambl “Junos” iz Krasnogorska, i “Radničok” iz Ozjerka.

Prvo su nastupile devojke iz ansambla “Junos” koje su zaigrale poput vila, dok su za kozački ples bili zaduženi momci iz ansambla “Radničok”.

licitersko-srce14-6

Domaćini su se predstavili sa dva ansambla. Prvo je nastupio Dečji folklorni ansambl Akademskog društva “Novi Beograd” Visoke turističke škole a zatim ansambl Kulturno prosvetnog udruženja “Njegoš” iz Sjenice.

Šesti međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce” se završava sutra, tradicionalnim “Erskim kolom” na Gradskom trgu u Užicu.

Kako su Zlatiborci dočekali goste pročitajte tekst na zlatibor.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031