fbpx
Događaji Provod Skijanje Sport Turizam

Ski centar Tornik beleži dobru posetu za praznike

Ove godine je skijaška sezona na Zlatiboru počela nešto kasnije zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Prvi sneg je pao dan pre nove godine, ali su padavine u novoj godini otvorile skijalište za ljubitelje zimskih sportova.

Dva tabača su bila angažovana ovih dana kako bi se staze pripremile za skijanje, a staze Tornik i Čigota su prvi skijaši isprobali već 4.januara. U ovom trenutku na stazama imao oko 20 centimetara utabanog snega, dok je van staza formiran snežni pokrivač od oko desetak centimetara.

tornik

Za skijaše početnike i najmlađe pripremljen je ski poligon. Od ostalih sadržaja, posetiocima ski centra su na raspolaganju bob na šinama i tjubing staza, kao i šestoseda žičara. Ski centar je otvoren svakog dana od 9 do 16 časova.

Najviše skijaša je do sada bilo za vreme božićnih praznika, kada je na stazama Ski centra Tornik skijalo više od 500 skijaša, isti broj skijaša je zabeležen i na Staroj planini dok je na Kopaoniku za praznike skijalo više od 4.500 skijaša, objavio je Tanjug a prenele su Novosti.

Sva tri ski centra trenutno rade zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i na stazama ima oko 25 centimetara utabanog snega, rekao je Ljevnaić i objasnio da trenutno nema dovoljno prirodnog snega.

Na Kopoaniku radi 12 žičara i 14 staza, na Zlatiboru radi šestosedna žičara i staze Tornik i Čigota, a na Staroj planini radi gondola i tri staze.

Ono što bi moglo da obraduje sve ljubitelje zimskih sportova je najava novih snežnih padavina do 18.januara, kada se očekuje i dosta toplije vreme sa temperaturama od 2 do 6 stepeni. U drugoj polovini meseca se predviđa suvo i hladno vreme, a zatim se krajem meseca može očekivati sneg, susnežica i kiša.

 

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo