fbpx
Događaji Skijanje Sport

Smučarski klub Zvezda drugi u Srbiji

Zimska skijaška sezona je završena odavno, a pre nekoliko dana u prostorijama Skijaškog saveza Srbije proglašeni su najbolji skijaški klubovi. U nordijskom kupu prvo mesto je osvojio SK Amar Garibović, a drugo i treće mesto su osvojili klubovi sa Zlatibora, SK Zvezda i SK Zlatibor.

janko-pehar16-1

Ovim povodom smo razgovarali sa Jankom Ilićem, predsednikom SK Zvezda, najbolje rangiranim smučarskim klubom sa Zlatibora.

“Ovo je potvrda rada našeg kluba i rezultata koje smo postigli ove sezone. Naši takmičari su nastupali na svim smučarskim kupovima u regionu, a posebno bih izdvojio nastupe Anje Ilić na YOGu i EYOFu koja je ove godine osvojila i nekoliko medalja na regionalnim takmičenjima izjavio je za zlatibor.tv, Janko Ilić, predsednik SK Zvezda.

medalje-janko16

Što se tiče planova za dalji rad, u SK Zvezda planiraju omasovljavanje članstva i rad sa mlađim kategorijama. U ovom segmentu sekciju najmlađih takmičra će voditi Canko Paunović, a stručni štab će biti pojačati i Mina Ilić, koja treba da dobije licencu.

“Nadamo se da će i nadležni u opštini Čajetina, kao i u Sporskom savezu prepoznati kvalitet našeg kluba i podržati nas u narednom periodu kako bi postigli još bolje rezultate, ističe Ilić.

Ono što može da obraduje sve ljubitelje smučanaj je činjenica da su radi smučarska staza na Torniku u saradnji sa JP Skijališta Srbije.

janko-pehar16-2

“Staza za nordijsko skijanje na Torniku i staza Tić polje bi Zlatibor stavili u svetski vrh. Kada bi dobili ove dve staze Zlatibor bi mogao da konkuriše svetskim centrima u smučanju. Broj mladih koji treniraju bi bio znatno veći što bi nordijsko smučanje podiglno na znatno viši nivo u Srbiji, dodaje Janko Ilić.

Takmičarski gledano, u SK Zvezda sve su podredili pripremama za zimske olimpijske igre koje se održavaju 2018.godine u Pjong Čangu u Južnoj Koreji.

“Naš cilj je da najbolja takmičarka kluba, Anja Ilić izbori normu za olimpijske igre kako bi Srbija bila predstavljena na ovom takmičenju. Poslednje pripreme nam daju nadu da bi Anja Ilić mogla da na Olimpijadi ostvari dobar rezultat, zaključuje Ilić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930