fbpx
Događaji Manifestacije Skijanje Sport Turizam Video

Smučarski kup zapadne Srbije

Danas je na Zlatiboru, na smučarskoj stazi na Tić polju održan Kup zapadne Srbije u sprintu. Smučari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije su se nadmetali u četrnaest kategorija.

Jak jugov vetar koji je duvao tokom noći je raskvario sneg na stazi Tić polje pa su organizatori doneli odluku da se umesto distance trči sprint. Kako bi sve proteklo u najboljem redu članovi SK Zvezda uz pomoć gostiju su uspeli da stazu pripreme za trku.

Za takmičenje se prijavilo 114 smučara iz  četrnaest klubova od kojih je 83 trku i završilo. Što se tiče domaćih klubova Zlatiborci su bili najbolji u kategoriji starijih omladinaca i omladinki gde su slavili u ženskoj i muškoj konkurenciji.

kup-zapadne-srbije15-1

Takmičari SK Zlatibora, SK Zmajevca i SK Zvezde su danas osvojili šest medalja, dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane. Ovog vikenda su Zlaiborci osvojili trinaest medalja, tri zlatne, tri srebrne i sedam bronzanih medalja.

Kao i prethodnog dana prvi su startovali seniori koji su trčali 1.200 metara klasičnim stilom. U ovoj disciplini je slavio Ajlan Rastić (SK Pešter), koji je stazu prešao za 2:38. Emir Hrkalović iz SK Amar Garibović je bio drugi, a Dževad Hadžifejzović (SK Pešter) je bio treći.

kup-zapadne-srbije15-10

U ženskoj konkurenciji je slavila Snežana Borovčanin, smučarka SK Sokolac, koja je stazu pretrčala za 3:42. Drugo mesto je osvojila Belma Šmrković (SK Pešter), dok je treća bila Brankica Štulovića (SK Zlatibor).

U kategoriji juniora konkurencija je bila oštra a prvi je kroz cilj prošao Mirsad Pejčinović (Skijaški savez Srbije). On je stazu pretrčao za 2:42, dok je drugoplasirani Dženis Avdić bio za 14 sekundi sporiji. Takmičar smučarskog kluba Zmajevac – Zlatibor, Đorđe Gubić je bio treći.

Maja Mumović, takmičarka SK Romanija je bila najbolja juniorka. Ona je stazu pretrčala za 3:33. Drugo mesto je osvojila takmičarka SK Lavina iz Beograda Sara Lučić, koja je bila sedam sekundi sporija. Treće mesto je osvojila Sanja Kusmuk koja je takođe predstavljala SK Romanija.

Među starijim omladincima najbolji je bio takmičar SK Zlatibora, Aleksandar Jelić, koji je stazu pretrčao za 2:53. Ognjen Škipina (SK Romanija) je bio sporiji za četiri sekunde što mu je donelo drugo mesto. Stefan Anić, takmičar SK Istočno Sarajevo je bio treći.

anja-ilic15-12

U ženskoj konkurenciji je slavila domaća takmičarka, Anja Ilić, smučarka SK Zvezda. Ona je stazu pretrčala za 3:22, što je bilo i najbolje vreme u ženskoj konkurenciji. Drugo mesto je osvojila Teodora Đukić (SK Romanija), koja je stazu prešla za 3:40, a treća je bila Sara Mumović takođe smučarka SK Romanija. Zanimljivo je da će se ove tri takmičarke već sledećeg vikenda nadmetati sa najboljim evropskim omladincima na Evropskoj olimpijadi mladih – EYOF 2015.

kup-zapadne-srbije15-15

U kategoriji mlađih omladinaca su slavili takmičari iz BiH. Prvo mesto je osvojio Milan Gluhović (SK Romanija), koji je stazu prešao za 3:24. Drugo mesto je pripalo Marku Stanojeviću takođe takmičaru SK Romanija, a treći je bio Jovan Bogdanović (SK Istočno Sarajevo).

kup-zapadne-srbije15-10

Posebno je bila zanimljiva trka mlađih omladinki. Anastasija Vojinović (SK Pešter) je slavila posle nizvesnog finiša. Ona je stazu pretrčala za 4:02, dok je drugoplasirana Maida Drndić bila sekundu sporija. Trećeplasirana Džejlana Hašimović (SK Amar Garibović) je stazu prešla za 4:08.

Pioniri i cicbani su umesto dva kruga trčali samo jedan, ali uzbuđenja nije nedostajalo.

Luka Vrećo (SK Romanija) je bio najbolji među starijim pionirima. On je stazu pretrčao za 1:55. Filip Derikonja (SK Mladen Grujić) je osvojio drugo mesto vremenom 2:15. Treće mesto je osvojio Đorđe Santrač (SK Mladen Grujić) koji je bio dve sekunde sporiji od drugoplasiranog.

kup-zapadne-srbije15-9

U konkurenciji starijih pionirki Melisa Selmanović (SK Amar Garibović) je bila prva. Ona je stazu pretrčala za 2:14. Drugo mesto je osvojila Hana Hašimović (SK Amar Garibović), dok je Anđela Samardžija (SK Sokolac) bila treća.

Što se tiče mlađih pionira, prvo mesto je pripalo Aleksandru Grboviću (PD Žabljak), koji je stazu pretrčao za 2:22. Amir Hadžifejzović (SK Pešter) je bio drugi, dok je treći bio Marko Bakmaz (SK Sokolac).

Dejana Samardžija (SK Sokolac) je slavila u konkurenciji mlađih pionirki. Ona je stazu pretrčala za 2:59. Druga je bila Sara Plaković (SK Romanija), a treće mesto je pripalo Mariji Nešković (SK Sokolac).

Kao poslednji su nastupili cicibani. Emil Muhović (Skijaški savez Srbije) je bio prvi, Kerim Hodžić (SK Revuša) drugi, a takmičar SK Zvezda Đorđe Paunović je bio treći.

Među devojčicama je najbolja bila Larisa Papić (SK Amar Garibović). Drugo mesto je osvojila domaća takmičarka Ana Jeremić (SK Zvezda), dok je treća bila Darija Bjelica (SK Sokolac).

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930