fbpx
Događaji Servisne informacije Vesti

Sneg izazvao prekid snabdevanja električnom energijom

Kako javlja Tanjug vlažan i težak sneg koji od noćas pada u Zlatiborskom okrugu izazvao je kvarove na dalekovodima usled čega je 2.600 potrošača od jutros bez struje.

zlatibor-mart15

“Trenutno bez struje je 1.600 potrošača u opštini Čajetina u mestima Ljubiš, Vodice i Semegnjevo, u Prijepolju struju nema 600 potrošača, Novoj Varoši 300 i 100 potrošača u opštini Bajina Bašta. Ekipe su na terenu i kvarovi se otklanjaju. Do kraja dana struju će dobiti svi potrošači”, rekao je Tanjugu rukovodilac Sektora za upravljanje Ogranka ED Užice Dušan Šunjevarić.

eps2013-3

Prema informacijama Zimske službe Puteva Užice, svi putni pravci u Zlatiborskom okrugu su prohodni.
Snega ima od 3 do 4 centimetra na magistralnom putu od Užica ka Crnoj Gori, a na snazi je samo zabrana za šlepere preko Debelog brda.

Sve ekipe zimske službe užičkih Puteva su na terenu i čiste sneg sa kolovoza koji jakim intenzitetom pada od 23 časa sinoć .

Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić izjavio da je na području Zlatibora zbog padavina došlo do iskakanja električnih vodova, tako da je oko 2000 domaćinstava bez struje, dodavši da su ekipe na terenu.

Kako je preneo zlatiborpress.rs sve ekipe čajetinskog pogona tokom dana bile su na terenu, trudeći se da uspostave redovno snabdevanje strujom. Nadležni u EPS-u izražavaju bojazan da ovakvo vreme može izazvati i veće probleme, kao što su padanje stubova i rušenje drveća preko provodnika, ali da će ekipe biti u pripravnosti za sve eventualne intervencije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo