fbpx
Događaji Politika Vesti

SNP Čajetina – Prognani Srbi prioritet a ne migranti

Danas se saopštenjem oglasio opštinski odbor Srpske narodne partije u Čajetini u kome se izraža zabrinutost migrantskom krizom. Saopštenje prenosimo u celosti:

SNP-Logo-Novi

Migranti sa Bliskog istoka uskoro ce se naseliti u kasarnama sirom Srbije, vec je gotovo izvesno u ovom trenutku.

Broj migranata je sve veći, zidova oko Srbije sve više, a zima je na pragu. Srpska narodna partija izražava duboku zabrinutost jer će se Srbija uskoro suočiti sa desetinama hiljada migranata koji mogu trajno ostati u Srbiji.

Ukoliko Nemačka, Austrija i Hrvatska zatvore svoje granice, Srbija preti da postane karantin za migrante pred vratima Evropske unije.

snp-ue15-3

Posebnu pretnju po bezbednost Srbije i naših građana predstavlja činjenica da 80 posto migranata čine muškarci starosti od 19 do 55 godina, vojno sposobni i u statusu neskrivenih dezertera, sa lap-topovima i tač-skrin telefonima u rukama.

Dakle, ne govorimo o izbeglicama poput onih u kolonama prognanih Srba devedesetih godina 20. veka, a kojima su, podsećamo, u to vreme vrata Evropske unije bila zatvorena. Danas izbegličke kolone čine u najvećoj meri ekonomski migranti.

Tu dolazimo do srži problema – izbeglica je onaj koji je došao u prvu sigurnu zemlju. Kada napusti prvu sigurnu zemlju, on više nije izbeglica, nego je migrant – nema potrebe za daljim kretanjem, ako to nije uzrokovano ekonomskim migracijama.

Zato u zemlji koja je i sama bila pogođena ratovima, koja je ekonomski iscrpljena, u kojoj prognani i raseljeni Srbi još uvek nemaju osnovne uslove za život, dodatni prihvat hiljada migranata drugačije vere, kulture, običaja, nije ni ekonomski ni bezbednosno prihvatljiv.

Prema podacima brojnih stranih bezbednosnih službi, među njima je i veliki broj “terorista spavača”, a migranti sa sobom donose i kriminal, verski fanatizam i za naše podneblje nekarakteristične bolesti.

Opština Čajetina se na prvom mestu rukovodi interesima naših građana. Zato smo počeli izgradnju 12 stambenih jedinica na teritoriji opštine za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglih Srba. Infrastrukturno opremanje zemljišta u javnoj svojini za izgradnju objekata, kao i uređenje javne površine oko objekata obezediće i finansirati opština Čajetina.

SNP Čajetina

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo