fbpx
Bioskop Događaji Kultura Manifestacije Turizam

Specijalna nagrada dodeljena gradu Kruševcu

Trećeg dana, IV Međunarodnog festivala sportskog filma, publika je mogla da pogleda između ostalog i film “Kruševačke sportske legende”. Bojan Sremčević, potpisuje režiju ovog ostvarenja a za montažu je bio zadužen Ivan Jočić. U nešto manje od dva sata ispričane su životne i sportske priče najpoznatijih kruševačkih sportista. Između ostalih u filmu se govori o životu Vere Nikolić koja je 1968.godine oborila svetski rekord na 800 metara, koja je osvajala zlato i bronzu na Evropskim prvenstvima, a na Olimpijadi u Minhenu je postavila i jugoslovenski rekord. Publika je mogla da upozna kroz film i Bobana Petrovića, najuspešnijeg košarkaša Kruševca, Mladena Nešića – Mlađu i Dragana Lazovića – Lazu…

festival-krusevac15-2

Posle projekcije je organizovana i konferencija za medije na kojoj su govorili Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza grada Kruševca, Jasmina Palurović, kao i Vera Nikolić. U ime Sportskog saveza je govorio Dane Korica, a Nikolaj Parahovnik gost iz Rusije je iskazao svoje oduševljenje sporskim pričama.

krusevac15-2

Imajući u vidu doprinos grada Kruševca Savet festivala je doneo odluku da se gradu Kruševcu dodeli Nagrada za izuzetan doprinos srpskom sportu.

krusevac

Gospođa Nikolić se zahvalila gradu Kruševcu na pruženoj pomoći, a iskoristila je priliku da pozove sve da posete Kruševac koji je dobio atletski stadio gde će svi atletičari sada imati odlične uslove za vežbu.

festival-sportski-film15-1

U popodnevnom terminu publika je mogla da pogleda filmove Trčati za Džima, koji su snimili Dan Noyes i Robin Hauser Reynolds, Borbene devojke film iranskog autora Fatemeh Shahbez, Kralj kamena (Češka) i Slobodan program, autora Vijanij Etosa iz Francuske.

Danas su od 17:00 – 19:00 na programu filmovi, Udarac u tami, Pokušaj i Kosteljići. Potom sledi dodela nagrada, a od 20:00 časova publika može da pogleda film Mesi, o detinjstvu i mladosti poznatog argentinskog fubalera.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031