fbpx
Bioskop Događaji Kultura Sport Sport+

Specijalna nagrada za grad Šabac

Drugi dan V međunarodnog festivala sportskog filma je protekao u znaku grada Šapca koji se predstavio filmom “Rukometni vanzemaljci”. Ovaj film je prikazan u takmičarskom delu programa, a ovim povodom je organizovana i konferencija za medije u kongresnom centru Srbija. O filmu je govorio proslavljeni rukometni as Veselin Vuković i član zlatne metaloplastikine generacije.

sportski-savez-sabac16-1

Film je posvećen generaciji Metaloplastike koja je ime Šapca proslavila širom Evrope i sveta. Reditelj, Jug Radivojević, je uz podršku grada, okupio je brojne sagovornike, igrače Metaloplastike šampionske generacije 1985 i 1986. godine, brojne prijatelje kluba i sve one koji su tih značajnih godina bili deo rukometne istorije grada.

Ono što je zanimljivo je podatak da o tadašnjoj Metaloplastici govori čak 29 sagovornika, i da film traje oko 100 minuta što ga svakako uvodi i u kategoriju igranih filmova.

veselin-vukovic

O gradu Šapcu je govorio Dragan Nikolić, član gradskog veća zadužen za sport. On je istakao da se gradska uprava trudi da podrži sport pomenuvši uspehe kajakaša i FK Mačve koja je ušla u Prvu ligu Srbije. Govorilo se i o potencijalima rvačkog kluba u Šapcu i o stvaranju nove infrastrukture. Nikolić je najavio da bi trebalo uskoro da bude završen tender za gradnju atletske staze što bi stvorilo znatno bolje uslove za razvoj atletike.

sportski-savez-sabac16-2

Dejan Popović sekretar Sportskog saveza grada Šapca je govorio o sportskim manifestacijama koje se organizuju u Šapcu, pomenuvši da je ovih dana završena Seoska Olimpijada kao jedan od načina da se probudi sportski duh.

Predstavnici Festivala su iskoristili priliku da pozovu sve lokalne samouprave u Srbiji da postanu partneri i da predstave svoje sportske potencijale. Prošle godine se na ovaj način predstavio grad Kruševac a ove je priliku dobio Šabac.

djuric-nikolic

Na kraju konferencije Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora Festivala je predao Draganu Nikoliću specijalnu nagradu Festivala. Đurić se predajući nagradu zahvalio predstavnicima Šapca na učešću na Festivalu.

“Iskreno se nadam da ćete svoje sportske uspehe nastaviti da nižete i u narednim godinama i da ćemo se družiti i sarađivati u nemom budućem periodu, istakao je Đurić.

Dragan Nikolić se zahvalio u ime grada Šapca i poželeo je domaćinima puno uspeha u daljem radu festivala.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930