fbpx
Događaji Sport Sport+

Sreten Božović treći na MMA Prvenstvu sveta

Na upravo završenom MMA (Mixed martial arts) Prvenstvu sveta u Lavovu (Ukrajina), Sreten Božović, član Kluba borilačkih veština „Šogun“ iz Čajetine, je kategoriji MMA light, do 77 kilograma osvojio treće mesto.

mma-16-lavov3

Dvadesetogodišnji Čajetinac je pored bronze u MMA light kategoriji osvojio i bronzanu medalju u No-Gi grepling kupu na ovom šampionatu. Uz njega je na ovom takmičenju bio trener Radiša Spasojević (1. dan u džudou i 3. dan u japanskoj džiu-džici), i predsednik kluba „Šogun“.

izvor: facebook
izvor: facebook

Sreten Božović, poseduje 1. dan japanske džiu-džice, i u ovoj disciplini je osvojio titulu šamiona Srbije. U disciplini borilačko rvanje (combat wrestling) nastupa za reprezentaciju Srbije. Takođe, ovaj svestrani sportista trenira i fudbal a sa uspehom igra za FK Čajetina.

Pored mladog Čajetinca u Ukrajni su medalje osvojili Slađan Dragišić (zlatna medalja) i Stefan Mančić (srebrna medalja).

izvor: facebook
izvor: facebook

Srpska reprezentacija je zahvaljujući odličnim rezultatima osvojila ekipno prvo mesto u disciplini MMA Light.

izvor: facebook
izvor: facebook

Na takmičenju se nadmetalo više od 140 sportista iz Azerbejdžana, Jermenije, Vijetnama, Gruzije, Irana, Italije, Indije, Pakistana, Srbije, Turkske i Turkmenistana.

Ovo su odlični rezultati za srpski borilački sport, i odličan uvod za predstojeća takmičenja. Naime uskoro sledi Prvenstvo sveta u džiu-džici u Češkoj, gde će u sastavu reprezentacije Srbije pored Sretena Božovića i trenera Spasojevića nastupiti Milan Kovačević i Žarko Glišović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930