fbpx
Biznis Događaji Kapital Lokalna privreda Politika Video

Stamatović najavio otvaranje kancelarije za saradnju sa Rusijom

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je danas najavio otvaranje kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom. Ovo je jedna od aktivnosti o kojoj se razgovaralo sa predstavnicima Ruske Federacije prošle nedelje u Moskvi. Na sastancima sa predstavnicima Trgovačke komore i ministarstva poljoprivrede se govorilo prvenstveno o saradnji u oblasti turizma i poljoprivrede. Što se tiče izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, Stamatović je razgovarao sa zamenikom ministra poljoprivrede Ruske Federacije Pavelom Semjonovim. Razgovorima je prisustvovao i Nenad Popović, doskorašnji potpredsednik DSSa i vlasnik ABS Holdinga.

milan-stamat2014-2

Stamatović je izjavio da se “otvara ogromna i velika šansa Srbiji, i treba da iskoristimo priliku. Mi imamo istorijsku obavezu prema Ruskoj federaciji, jer uvek su nam pomagali u teškim trentcima.”

On je istakao da “podrška koju pruži srpski narod u ovim teškim trentcima Ruskoj federaciji mnogo znači.” U Moskvi je dogovoreno da ruski turoperateri posete Srbiju. Stamatović je najavio da bi do kraja godine opštinu Čajetina trebao da poseti Nikolaj Fedorov (Николай Васильевич Федоров), ministar poljoprivrede Ruske federacije.

Do kraja godine bi trebalo da budu ostvareni ozbiljni kontakt a istovremeno se očekuje i razrešenje problema koji sada sprečavaju privrednike da lakše plasiraju proizbode na rusko tržište.

Stamaotović je dodao da “samo proizvodnjom možemo pokrenuti zemlju iz krize i vratiti ogromne dugove i kamate… i zaposliti nezaposleno stanovništvo”. On je upozorio republičke vlasti da bi bilo štetno uvesti sankcije Ruskoj federaciji i da Srbija nema luksuz da uvede sankcije Rusiji.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930