fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Politika Vesti Video

Stamatović odgovorio na optužbe

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je danas odgovorio na brojna pitanja koja su otvorena pisanjem beogradske štampe.

On je za zlatibor.tv potvrdio da su policijski inspektori posetili opštinu Čajetina sa zahtevom da im se dostavi više dokumenata. Predistražne radnje tužilaštvo sprovodi na osnovu krivične prijave koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo 14. septembra ove godine.

milan-stamat2014-2

Inspektori su između ostalog tražili izveštaj o nadzoru izvršenom u Opštinskoj upravi opštine Čajetina od 24.8.2015.godine, kao i izveštaj o predmetima Opštinske uprave,  Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta.

Tražen je sporazum između Opštine Čajetina i programa Ujedinjenih nacija za razvoj, treći Aneks ugovora sa kompanijom Pomagalski, kao i dva rešenja o građevinskim dozvolama od 23.avgusta 2010.godine, izveštaji republičkog građevinskog inspektora, kao i odgovor Opštine Čajetina opštinskom odboru SNSa u Čajetina na zahtev o pristupu informacijma od javnog značaja. 

“Ja ne znam iz kojih razloga dnevni list Kurir u kontinuitetu iznosi neke neistine i poziva na linč. Ovo je otvoren poziv na moju fizičku likvidaciju,” rekao je Stamatović na početku razgovora. On je pojasnio da kao običan čovek nema obezbeđenje ali da će morati da potraži zaštitu prvenstveno od tužilaštva.

U razgovoru Stamatović se osvrnuo na pisanje Kurira u prethodnim mesecima, kao i na izjave Ministarske građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. A zatim je govorio o dokumentima koje su tražili inspektori, kao i o navodima iz tekstova koji su objavljeni u Kuriru i Blicu.

Stamatović je istakao da on nema nikakve veze sa konverzijom zemljišta i da to i nije posao predsednika opštine Čajetina da se bavi tim poslovima.

Što se tiče prodaje zemljišta, Stamatović je rekao da je za pet godina prodato 15 parcela, površine dva hektara, a da su njegovi prethodnici samo za jednu skupštinu dodelili 85 parcela. On je ponovio da su rešenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poništena i vraćena na ponovno odlučivanje u geodetskoj upravi u Čajetini.

samat15c

“Sada bi geodetska uprava trebala da isknjiži PK Zlatibor i Zlatibor turist i da to knjiži na Republiku Srbiju ili opštinu Čajetina gde je gradsko građevinsko zemljište, tako je po zakonu… Međutim sada imate pritiske na direktorku geoetske uprave u Čajetini pošto će ona to rešenje da sprovede,” kaže Stamatović.

Kada su u pitanju građevinske dozvole koje je lično potpisao, Stamatović kaže da je na to bio ovlašćen od strane opštinskog veća. U razgovoru je bilo reči i o prodaji velikih placeva u centru Zlatibora, kao i sudbini privremenih objekata koji se nalaze na ovim lokacijama. Stamatović je govorio i o opstrukcijama u projektu gondola. Takođe se razgovaralo i o sudbini prekobrojnih u lokalnoj administracijim, kao i o zapošljavanju u opštini Čajetina i sporu sa preduzećem Serpenijus.

“Ovaj spor se mora završiti u korist opštine Čajetina i mene lično, zato što znam da sam u pravu. Nemam nikakvih materijalnih zloupotreba sa naše strane. Niti ima niti mogu to dokazati. Ne kažem da ne mogu napakovati što su mi poručili,” istakao je Stamatović.

Ceo razgovor pogledajte na našem youtube kanalu

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031