fbpx
Događaji Sport Sport+

Startovao ETCC šampionat

Ovog vikenda je startovao ETCC šampionat, a naš proslavljeni automobilski as Milovan Mikica Vesnić je startovao u klasi TC2. Prva trka je vožena na poznatoj francuskoj stazi Pol Rikar u mestu Le Kastele (Tulon).

vesnic2014foto-1

Prvi takmičarski vikend Vesnić je iskoristio za upoznavanje sa automobilom i podešavanje. Vesnić je u kvalifikacijama bio deseti, ali je u svakoj trci bio sve brži i brži, no nedovoljno za veći uspeh. Glavni razlog za relativno loš plasman treba tražiti prvenstveno u manjku test kilometara za volanom BMW-a.

Takođe pored problema sa automobilom i vreme se zaverilo protiv našeg vozača jer je tokom prve trke padala jaka kiša.

“Radili smo tokom cele noći i BMW podesili ovoga puta prema našim idejama i dugogodišnjem iskustvu. Ono što smo vozili predhodna dva dana po savetu inženjera nije davalo rezultate pa smo želeli da rasčistimo u glavi ko je u pravu. Jutarnji worm up od petnast minuta bio je po planu i jedini test. Na žalost kiša je sve pokvarila a vremena za dodatne popravke nije bilo. Prvu trku koja je bila prepuna incidenata vozio sam bukvalno da preživim a vožnja je više podsećala na disciplinu drift. Između trka smo odlučili da drugi put ne izlazimo na stazu jer nemamo gotovo ništa da dobijemo a možemo da izgubimo sve. Ovaj vikend ćemo pokušati da zaboravimo, a već imamo plan za nastavak. Nadamo se ostvarljiv, ali o tome više kada se vratimo kući sednemo i sve dobro izanaliziramo.” – poručio je Vesnić iz Francuske za portal mvesnic.rs.

Češki automobilista Petar Fulin je dominirao na prvom trkačkom vikendu pobedivši u obe trke, drugo mesto je pripalo njegovom zemljaku Peteru Rikliju, dok je Slovak Samuel Sladecka bio treći.

Sledeći trkački vikend je 10/11.maja, a vozi se na  Slovakia Ringu.

vesnic2014-1

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031