fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

Subvencije za tradicionalne zanate

min-trgovina

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu subvencija za razvoj tradicionalnih zanata u 2015. godini.

Ukupan iznos subvencija namenjen starim zanatlijama iznosi dva miliona dinara. U okviru ove sume dodeljuje se 21 subvencija i to 10 subvencija od 50 hiljada dinara, sedam od 100 hiljada dinara i četiri subvencije od 200 hiljada dinara.

Konkurs je otvoren do 3. avgusta, a pravo učešća na konkursu imaju isključivo privredni subjekti, ne i udruženja.

Narodne nošnje
Narodne nošnje

U skladu sa Programom, tradicionalni zanat označava veštinu, naročito ručnog rada, kao i profesiju koja podrazumeva celokupan proces izrade unikatnih proizvoda i pružanja usluga, a koje su zasnovane na tradicionalnim znanjima i tehnologijama, upotrebom prirodnih materijala u procesu proizvodnje, uz korišćenje pretežno jednostavnih alata.

Pravo na učešće u Konkursu imaju privredni subjekti upisani u registar Agencije za privredne registre (u daljem tekstu: APR), sa aktivnim statusom, pod uslovom da se nalaze u Evidenciji sertifikovanih starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti  koja se vodi u Ministarstvu privrede i da se bave sledećim tradicioalnim zanatima: tkanjem, ćilimarstvom, vezom, opančarstvom, filigranstvom, ikonopisom i terzijskim zanatom. Privrednim subjektima smatraju se privredna društva, zadruge i preduzetnici. Udruženja nemaju pravo učešća na ovom Konkursu.

Detaljnije informacije svi zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829