fbpx
Događaji T-Info Turizam

Sutra počinje sajam turizma

Sutra će u Beogradu svečano biti otvoren 38. Međunarodni sajam turizma. U četiri dana (18. – 21.februar) posetioci Sajma će moći da izaberu kako domaće tako i strane destinacije za svoj odmor. Ove godine na Sajmu će biti predstavljena turistička ponuda 55 država sveta a očekuje se dolazak više odo 1.150 izlagača iz celog sveta. Zanimljivo je da će se na Sajmu predstaviti rekordan broj lokalnih turističkih organizacija – više od 140.

sajam-turizma15-4

Zlatibor će se predastaviti na štandu (4047) u hali 4 zajedno sa regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i TO regije zapadna Srbija, a u blizini su i štandovi Hotela Palisad i Hotela Mona Zlatibor. Na Sajmu će biti predstavljena turistička ponuda Zlatibora za ovu godinu, kao i novi sadržaji.

sajam-turizma16-1

Od novih sadržaja turisti će na Zlatiboru ove godine moći da posete Dino park, a biće organizovan i po treći put festival Hills Up. Takođe, na Sajmu će biti predstavljeni i novi hoteli na Zlatiboru. Direktor TO Zlatibor, Arsen Đurić je u izjavi za zlatibor.tv rekao da će TO Zlatibor učiniti sve da se Zlatibor na Sajmu predstavi u najboljem svetlu.

dinosaurus

“Ove godine ćemo na Sajmu predstaviti nove sadržaje od kojih je najznačajniji Dino park, a tu su naše već tradicionalne manifestacije kao što su Rakijada, Sabor trubača i muzički festival Hills Up. Moramo da najavimo i saradnju sa fudbalskim klubom Crvena Zvezda u organizaciji i promociji letnjeg kampa za mlađe kategorije,” istakao je Đurić.

Ovom prilikom Đurić je prokomentarisao i rezultate zimske sezone.

“Zimska sezona je ove godine bila duža nego prethodnih, ali nam vremenske prilike nisu išle na ruku, jer je bilo generalno manje snega nego prethodne godine. Bez obzira na nedostatak snega broj gostiju je veći, kao i broj ostvarenih noćenja u odnosu na isti period prošle godine koja je kao što je poznato bila jedna od najboljih u istoriji Zlatibora, rekao je Đurić.

sajam-turizma15-3

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Slovenija, a po prvi put svoju ponudu će predstaviti Namibija i Malezija. Organizatori očekuju više od 70.000 posetilaca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo