fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Vesti Video

Svečana sednica SO Čajetina

Povodom Dana opštine, 30.juna je održana svečana sednica Skupštine opštine Čajetina, kojoj su, osim rukovodstva opštine i odbornika, prisustvovali brojni gosti, među kojima su bili i  Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, kao i ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja ”Zlatiborska povelja” iz Fondacije Aćimović.

Svečanu sednicu otvorio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina koji je rekao da je od prethodnog rođendana opštine završeno nekoliko kapitalnih investicija, među kojima je svakako najznačajnija panoramska gondola na Zlatiboru, najduža gondola tog tipa na svetu, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra.

– Završili smo još jednu veliku investiciju, jedinstvenu na našim prostorima, reč je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru koje smo izgradili uz pomoć Vlade Republike Slovenije. Takođe, potpuno smo obnovili jezero u centru Zlatiibora, preuredili Kraljev trg, asfaltirali veliki broj ulica – dodao je Đurić.

– Čestitam gospodinu Stamatoviću, on je najbolji primer kako jednim predanim radom možete mnogo da uradite u svojoj lokalnoj samoupravi, i ovaj dan, Dan opštine je jedna zaista prilika da mu odamo priznanje. Kao Vlada Srbije, i kao država Srbija, na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, mi ćemo svakako u narednom periodu dati dodatnu podršku za sve infrastrukturne projekte ne samo na Zlatiboru, nego bile gde u Reublici Srbiji, gde postoji prostor za ekonomski rast – rekao je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

– Veliko je zadovoljstvo posle godinu dana ponovo videti mnogo dragih lica, prijatelja, saradnika, investitora i donatora ali se moramo sećati i onih koji više nisu sa nama, a koji su dali veliki doprinos realizaciji investicija na teritoriji opštine, uz obećanje da ćemo ih se uvek sećati i da ćemo se naći njihovim porodicama kad god je to potrebno – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

– Najbitnije u realizaciji projekata u lokalnoj sredini je da budete odgovorni, da budete pošteni, da volite svoju opštinu i da imate cilj, a naš cilj, koji se sada ostvaruje, smo postavili još pre 20 godina. Pripremamo strategiju za naredni period koju ćemo sprovoditi uz pomoć vladinog i nevladinog sektora, uvek imajući u vidu da mi kroz te projekte trošimo narodni i državni novac, i da stoga moramo, kao i do sada, biti maksimalno odgovorni. Najavio bih i jedan novi projekat a to je izgradnju sportskog centra sa zatvorenim stadionom za 5.000 gledalaca i oko 15 novih terena – istakao je Stamatović.

– Opština Čajetina je jedna od retkih opština u kojoj se beleži povećavanje broja stanovnika, i što je još bitnije, povećanje broja novorođene dece. Iako je jedna mala opština, u republički budžet uplaćuje pet miiona evra godišnje, što predstavlja ozbiljan doprinos bruto društvenom proizvodu Srbije – zaključio je Stamatović.

Ovom prilikom su nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola koji su dobili Pohvalnice od predsednika Skupštine opštine Čajetina, Arsena Đurića. Pohvalnice su dobili đaci generacije Emilija Sredojević (OŠ Dimitrije Tucović), Jovana Radojičić (OŠ Milivoje Borović – Mačkat), Tanja Sekulić (OŠ Savo Jovanović – Sirogojno). Nosioci Vukove diplome Marija Mitić, Jovana Bućić, Mihailo Janković, Dragan Smiljanić, Mina Škodrić, Lazar Marić i Jana Marjanović (učenici OŠ Dimitrije Tucović), Nikola Mitrović, Milica Marić (Užička gimnazija), Katarina Kokorović (Ekonomska škola Užice), Menča Lojanica (Karlovačka gimnazija).

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je dodelio Zahvalnice Luki Crepuljarviću (Semegnjevo), Verinki Bisić (Čajetina) i Milojku Zečeviću (Kriva Reka). Nagrada Zoran Tmušić je ove godine pripala Crvenom krstu Čajetina.

Plaketu Dimitrije Tucović su dobili profesor Ratko Lazarević, profesor Ljubodrag Savić, Kovid ambulanta Doma zdravlja u Čajetini i paraolimpijac Aleksandar Radišić.

Zlatiborska povelja, najveće priznanje opštine Čajetina je pripalo fondaciji Aćimović. U ime dobitnika, prisutnima se obratio Slobodan Aćimović, predstavnik Fondacije Aćimović. On se zahvalio na nagradi i poželeo Opštini Čajetini, ali i njenom rukovodstvu veliki napredak u budućnosti.

Program je vodila Marija Jeremić a u muzičkom delu sednice je nastupila Katarina Gojković.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930