fbpx
Događaji Kultura Manifestacije Muzika Turizam

Svečano dečekana Srpska nova godina u Jablanici i na Zlatiboru

Svečani doček Srpske nove godine je počeo oko 18 časova u Jablanici. Svečanost je počela večernjim bogosluženjem i paljenjem ostataka badnjaka, a potom je pred crkvu stigao i Božić Bata koji je deci podelio pokone. Deca su Božić Bati recitovala pesmice koje su naučila u staroj godini.

Okupljeni su mogli da se ugreju kuvanim vinom, vrućom rakijom i čajem. Pevačke družine su pokazale svoje umeće, zasvirala je i koja frula, a trubači su davali ritam slavlju.

srpska15-1

Na Zlatiboru je doček Srpske nove godine počeo oko 22 časa kada se na sceni na Kraljevom trgu pojavio Aco Pejović. Većinu pesama publika je otpevala zajedno sa Acom Pejovićem u veseloj i pomalo karnevalskoj atmosferi. Kao i na prethodnim koncetima ove godine služilo se kuvano vino i vruća rakija, a nisu izostala ni pirotehnička sredstva.

Iako se temperatura spustila ispod 7 stepeni Celzijusa publika je postajala sve brojnija. Pet minuta pred ponoć Aco Pejović je zapevao Tamo daleko, a zatim je i ceo trg zapevao. Pevalo se iz sveg glasa i iz srca.

srpska15-4

Sa poslednjim refrenom je otišla stara godina a onda se brojalo.

“Bog Vam svima dao puno zdravlja i sreće i da Vas sačuva od svakog zla.” bila je novogodišnja čestitka Aca Pejovića.

srpska15-5

Zatim je usledio vatromet, a koncert je nastavljen poznatim hitovima koje su svi pevali zajedno.

Ovaj koncert su organizovali Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa Opštinom Čajetina i Kulturno sportskim centrom Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728