fbpx
Događaji Ekonomija Politika Republika Republika Servisne informacije Vesti

Svečano otvaranje kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom u Srbiji

kancelarija15-1

Prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom u Srbiji biće svečano otvorena 5. juna na Zlatiboru. Kancelarija će biti servis za izvoznike, vršiće analizu tržišta u Rusiji, sa posebnim akcentom na ruske regione, ukazivaće na mogućnosti za izvoz proizvoda iz Zlatiborskog okruga, pružaće podršku u udruživanju privrednika za zajednički nastup na ruskom tržištu, pružaće pomoć privrednicima da na efikasniji način promovišu svoje proizvode u Rusiji, posredovaće u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, promovisaće investicione potencijale Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, kao i investitora iz EU zainteresovanih za izvoz u Rusiju po povlašćenim uslovima.

Cilj opštine Čajetina je da kroz rad Kancelarije pokaže kako je moguće povećati i bolje organizovati izvoz u Rusiju ako za to privrednici imaju podršku lokalnih institucija. Srbija tako dobija prvu zvaničnu instituciju čiji je zadatak pre svega razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom.

Kancelariju će svečano otvoriti Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije, zajedno sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i Nenadom Popovićem, predsednikom Srpske narodne partije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo