fbpx
Događaji Društvo Zdravlje

Svetski dan wellnesa na Zlatiboru

Pod sloganom “Jedan dan može promeniti ceo vaš život” Global Wellness Day, Svetski dan wellnessa, širom sveta se obeležava, svake godine, druge subote u junu. Po prvi put Global Wellness day biće 11. juna 2016. godine obeležen i u Srbiji.

global-wellnes-day

Veliki, centralni događaj na otvorenom biće održan na Zlatiboru. Povodom obeležavanja GWD Opština Čajetina će organizovati dan zdravlja i wellnesa na Zlatiboru, a predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, će biti promoter GWD na Zlatiboru.

Global Wellness day inspiriše meštane Zlatibora i turiste da probaju razne zdravstvene i wellness aktivnosti koje mogu da im poboljšaju zdravlje a koje će toga dana biti besplatne za sve učesnike.

GWD biće obeležen u 100 zemalja na sedam kontinenata uz podršku GWD ambasadora. U Srbiji je Global Wellness day ambasadorka gospođa Nataša Ranitović. Ona je imenovana kao predsednica klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije, za prvog “Global Wellness Day” ambasadora u Srbiji.

Inicijativa za obeležavanje ovog dana potekla je 2012. iz Turske, od strane Belgin Askoy, u cilju promocije wellness filozofije i podizanja svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života širom sveta.

Izvor: cajetina.org

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo