fbpx
Događaji T-Info Turizam

TO Zlatibor uvodi nove tehnologije

Turistička organizacija Zlatibora je u poslednjih šest meseci započela niz projekata u kojima se nove tehnolgije koriste u svrhu promocije Zlatibora.

Od pre nekoliko nedelja u funkciji je redizajnirana internet prezentacija TO Zlatibora koja na moderan način predstavlja turističku ponudu Zlatibora. Nova prezentacija pored statičkog dela ima i znatno poboljšan dinamički deo a sastavni deo prezentacije je i integracija sa društvenim mrežama. Po prvi put u prezentaciji ugrađena i interaktivna mapa smeštaja sa adresama izdavalaca.

toz-prezentacija

Prezentaciju je izradila Radionica Krug sa Zlatibora u prepoznatljivom maniru, sa jednostavnim ali upečatljivim dizajnom.

toz-prezentacija2

Paralelno sa novom internet prezentacijom TO Zlatibor je krenula i u ozbiljnu promociju Zlatibora na društvenim mrežma a posebno na facebooku gde je stranica I love Zlatibor za kratko vreme postala izuzetno popularna. U prilog popularnosti govori i podatak da je stranicu lajkovalo više od 13.000 posetilaca.

toz-prezentacija4

Ovih dana je na Google play portalu objavljena i aplikacija za android telefone, a prve reakcije korisnika su više nego pozitivne. Sama aplikacija ima ocenu 4.5, a pored android verzije postoji i IOS verzija.

Kako je u poslednje vreme trend predstavljanja turističkih destinacija na prometnim mestima dobio na zamahu, TO Zlatibor je nabavila jedan interaktivni “Totem” koji ima tačskrin, wi-fi konekciju i u realnom vremenu posetiocima pruža sve informacije o stanju i događajima na Zlatiboru. Planirano je da se ovaj uređaj koristi za promociju Zlatibora u tržnim centrima, sajmovima… Treba istaći da su internet prezentacija, mobilna aplikacija i totemi međusobno povezani tako da sve informacija sa internet prezentacije odmah postaju dostupne i na mobilnoj aplikaciji i totemima što znatno povećava protok informacija.

toz-prezentacija5

Sličan uređaj nešto većih gabarita će uskoro biti postavljen i na Kraljevom trgu kako bi se svi posetioci na samom Zlatiboru upoznali sa aktuelnom ponudom smeštaja, izleta, manifestacija.

Pored tehničkih noviteta u TO Zlatibor nastavljaju i sa tradicionalnim predstavljanjima Zlatibora na domaćem i inostranom tržištu.

Predstavnici TO Zlatibora trenutno u Budvi učestvuju na  25. Međunarodnoj turističkoj berzi i sajamu turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo METUBES.

Na nedavno održanoj konferenciji za štampu u TO Zlatibor, direktor Arsen Đurić je najavio dve promotivne kampanje, prolećna pred letnju sezonu i druga jesenja pred zimsku sezonu.

arsen-djuric15-2

“Od 15.maja kreću promocije kako na domaćem tržištu, tako i u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Rusiji. Pored promocija u gradovima u pomenutim državama, planirana je bilbord kampanja, zatim reklamiranje na internet portalima, na televizijskim i radio stanicama, koje će se sprovoditi u kontinuitetu, što će doprineti da se broj stranih gostiju poveća,” rekao je tom prilikom Đurić.

Đurić je na ovoj konferenciji izneo i podatke da je u prva tri meseca ove godine, zabeležen porast broja noćenja od 22%, što dodatno ohrabruje da će i ova godina biti veoma uspešna i bolja od 2015.godine, koja je bila rekordna po broju turističkih poseta.

“Prema najavama i rezervacijama, što je veoma bitno da zadržavamo taj trend rasta turističkog prometa na Zlatiboru, a u poslednje četiri godine na Zlatiboru je zabeležen porast domaćih gostiju za 33%, a stranih za čak 84%,” istakao je Đurić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930